Gistel Oostende wint belle tegen BM Waregem en gaat naar finale

In de halve finale van de play-offs in Top Division Men 1 zegevierde BC Gistel Oostende tegen Bent Merkschoenen Waregem met 62-83 in de beslissende wedstrijd. De manschappen van coach Sam Rotsaert nemen het in de finale op tegen Gembo Borgerhout.

Arne Steinbach opende de score met een bom. Simon Buysse reageerde met vijf punten op een rij voor de bezoekers. Beide teams losten elkaar voor geen vin tot 21-21. Thibault Vanderhaegen zette de 21-24 stand op het bord na 10 minuten van achter de driepuntlijn. Een kloofje dat Waregem in de tweede periode niet meer gedicht kreeg. De jonge garde van Oostende bleef onder impuls van Simon Buysse en Tim Lambrecht op voorsprong en diepte die uit tot 32-39 aan de rust. Ook in de tweede helft bleven de kustjongens fris en dartel acteren.

Luka Kotrulja was een gesel voor de thuisverdediging. Met 16 punten na de koffie effende hij het pad naar de finale. Een moedig BM kreeg zijn normale ritme nooit te pakken waardoor de kloof nog uitgediept werd tot een twintiger diep in de slotperiode. Een score die ook na het eindsignaal op het bord bleef. Eindstand 62-83. BC Gistel Oostende speelt zo zijn eerste finale nadat het eerst favoriet Oxaco Boechout en daarna Waregem uitschakelde.

Quarterstanden: 21-24/32-39/50-63/62-83

Waregem: De Lepeleire 4, Samaey 9, Steinbach 7, Naudts 2, Guillemyn 10, D’Haens 3, Vanbecelaere 2, Marien 8, Bruyneel, Van Vooren 17.

Gistel Oostende: Buysse 23, Van der Vuurst de Vries 4, Kotrulja 23, De Vreught, Bin Musema, Huurman, Vanderhaegen 10, S. Lambrecht, T. Lambrecht 15, Buysschaert 8.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.