Gistel Oostende klopt Waregem

Simon Buysse werkt zich voorbij de verdedigende Stan Naudts. © (Foto VDB)

In de West-Vlaamse derby tussen KB Gistel Oostende en BM Waregem trokken de kustjongens aan het langste eind. Het werd 93-87

Van 5-4 duwde Lambrecht de score naar 11-4. Samaey en De Lepeleire hielden Waregem in de wedstrijd, maar weer Lambrecht, bijgestaan door de Nederlander Van der Vuurst de Vries, inspireerde de thuisploeg naar 26-15 voorsprong.

De thuisploeg liep tot 36-23 uit, maar Samaey en kapitein Guillemyn reden dat gat helemaal dicht (36-34). Buysse hield KBGO op voorsprong, Mariën nette op slag van rust de 47-44.

KBGO hield Waregem op een vijftal puntjes telkens, tot Lambrecht met enkele korven de kloof uitdiepte tot 10 punten verschil (66-56). Het derde kwart werd afgesloten met 75-66.

Het bleef ontzettend spannend. Op drie minuten van het einde sloot Waregem met een driepunter van Van Vooren (86-85) weer helemaal aan. Kotrulja stelde de Oostendse zege met enkele vrijworpen veilig.

Oostende: Buysse 22, Kotrulja 12, De Vreught 4, Lambrecht 22, Buysschaert 17, Van der Vuurst de Vries 14, Delplancq 2.

Waregem: De Lepeleire 7, Samaey 20, Naudts 7, Van Vooren 8, Guillemyn 21, Steinbach 7, D’haens 10, Mariën 5, Bruyneel 2.