Gillet en Schwartz kandidaat “Speler van het Jaar”

© (Foto PR)
© (Foto PR)
Redactie KW

Er bestaat een flinke kans dat een Oostendenaar “Speler van het Jaar” wordt en een andere Oostendenaar “Speelster van het Jaar”.

Omwille van de coronapandemie is er ook dit seizoen geen grote ceremonie van de Basketbal Awards. Zondag worden de meeste prijzen wel uitgereikt bij een televisie-moment.

Tijdens de rust van de competitiewedstrijd Antwerp Giants-Oostende komende zondag (rechtstreeks op Sporza) worden de basketbalprijzen (mannen) van de Pro League en Het Nieuwsblad corona-proof uitgereikt. De trofeeën van Speelster en Belofte van het Jaar (Het Nieuwsblad) worden uitgereikt op een interland in juni van de Belgian Cats te Kortrijk. Vandaag maakte de liga de drie genomineerden per categorie bekend. De trofee Speler van het Jaar van Het Nieuwsblad is één van de prestigieuste sporttrofeeën in België en werd in 1959 voor het eerst toegekend. Het staat vast dat een speler met Oostendse banden straks wint. De drie genomineerden zijn Pierre-Antoine Gillet (Oostende), Loïc Schwartz (Oostende) en Tim Lambrecht (Charleroi).

De belofte van het Jaar wordt iemand van het drietal Ajay Mitchell (Limburg United), Vrenz Bleijenbergh (Antwerp Giants) en Niels Van Den Eynde (Antwerp Giants).

De MVP van de Pro League wordt Vladimir Mihailovic (Okapi Aalst), Ryan Kriener (Leuven Bears) of Skylar Spencer (Bergen).

Dario Gjergja is kandidaat-coach van het Jaar naast Vedran Bosnic (Bergen) en Sam Rotsaert (Charleroi).

Referee van het Jaar wordt Geert Jacobs, Nick Van Den Broeck of Renaud Geller.

De Oostendse tweelingzussen Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver) en Becky Massey (Sint-Katelijne-Waver) zijn naast Laura Henket (Liège Panthers) de genomineerden voor “Speelster van het Jaar”.

Belofte van het Jaar wordt Nastja Claessens (Waregem), Ine Joris (Phantoms Boom) of Sam Van Buggenhout (Phantoms Boom).

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.