Gillet en Nakic leidden Filou Oostende naar vlotte winst

Mario Nakic liet een knappe indruk na. © (Foto PR)
Redactie KW

Na de rust heeft Filou Oostende, nog steeds zonder de geblesseerden Simon Buysse (voet) en Haris Bratanovic (heup), in een vriendschappelijke match achter gesloten deuren vlot (89-72) afstand genomen van Okapi Aalst dat daags voorzien tegen Charleroi gewonnen had.

Gewezen Oostendenaar Mihailovic stuurde met 11 punten in het openingskwart Okapi naar 19-27. Met een bom bracht van der Vuurst de kustploeg bij 30-29 voorop. Een 0-7-run bracht Okapi terig aan de leiding (39-41) maar Gillet driepunterde de 48-45-rustscore op het bord.

Troisfontaines en Welsh dwongen de bezoekers bij 59-49 tot een time-out. De titelverdedigers hadden veel meer energie dan hun opponenten. In het derde wedstrijdschuifje realiseerden ze een 22-10-sprong. Gillet overschreed in de 32ste minuut al de grens van twintig eenheden: 78-55. Maximaal leidde Oostende met 27 punten bij 84-57. Het verschil in productie van de bank (39-3) en op fast-break (31-4) was verbluffend. Qua rebounds hielden beide teams mekaar goed in evenwicht: 36-34 in Oostends voordeel. De rood-gelen deelden 19 assists uit, de Okapi’s slechts 14.

Pierre-Antoine Gillet zette de knapste prestatie bij Oostende neer met 20 punten (4 op 6 tweepunters, 4 op 9 bommen) en 8 rebounds. Noteer ook de knappe prestatie van basisspeler Mario Nakic die in de eerste helft al 10 punten aan 62,5 % door de Okapi-korf joeg en drie assists uitdeelde.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten