Gilles Bernaert met Wytewa Roeselare op bezoek bij ex-ploeg Mibac Middelkerke

“Als we onszelf kunnen terugvinden, hebben we zeker kans om te winnen”, aldus Gilles Bernaert. © gf

In eerste provinciale speelt Mibac Middelkerke dit weekend tegen Wytewa Roeselare. Voor bezoeker Gilles Bernaert is het een leuk weerzien met zijn ex-ploeg.

Wytewa Roeselare zag voor de tweede week op rij de wedstrijd uitgesteld worden. “Net als de week ervoor hebben we de wedstrijd moeten uitstellen door een coronabesmetting in het gezin van een ploegmaat”, zegt Gilles Bernaert. “De speler is zelf wel negatief getest maar we willen als team geen risico’s nemen.”

Vertrouwen krijgen

De competitie is voor Roeselare niet zo goed begonnen, of toch zeker minder dan verwacht. “Onze competitiestart is niet zo vlot verlopen, defensief ging het de laatste matchen niet zo goed, maar we scoren zelf ook moeilijk, terwijl we eigenlijk een ploeg hebben die vlot kan scoren. Het is nu aan ons om ons eigen spel weer op te dringen zodat we weer vertrouwen krijgen.”

Ex-ploeg Mibac Middelkerke is de volgende tegenstander. “We zitten in een reeks waar met uitzondering van twee ploegen iedereen van iedereen kan winnen. We starten dan ook elke match met goede moed en inzet. Als we onszelf kunnen terugvinden, hebben we zeker kans om te winnen. Maar elke match moet gespeeld worden en het kan alle kanten uitgaan.”

Dat het tegen zijn ex-ploeg is, maakt niet zoveel uit. “Het is niet de eerste keer dat ik als tegenstander in Middelkerke op bezoek kom. Veel maakt dat dus niet uit, maar het is wel leuk om tegen een ploeg met veel vrienden te spelen.”

Hoge ambities

Wytewa won nog maar twee van de vijf wedstrijden. “We hadden hoge ambities, met onze slechte start moeten we deze toch wat bijschaven. Ik denk dat als we boven de buik van het klassement eindigen we ons goed zullen herpakt hebben. Natuurlijk is het nog vroeg en is er nog veel mogelijk. We zullen wel zien wat het geeft.” (BVO)

Zaterdag 20 november om 20.30 uur: Mibac Middelkerke One – Wytewa Roeselare One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier