Gent Hawks te sterk voor Basket Waregem

Aaron Van Vooren maakte er 16. © ELD

In Top Division Men 1 verloor Basket Waregem op het veld van Gent Hawks met 91-75. In de slotperiode moest het de rol lossen.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht (12-12) tot De Lepeleire zijn ploeg op weg zette naar een eerste kloofje: 15-21 na 10 minuten. Een bonus die al vlug teniet werd gedaan door de broertjes Vermoesen. Van Den Berghe bezorgde de thuisploeg met een bom de 38-35 ruststand.

Ook in de derde periode bleven Gent en Waregem in elkaars buurt. Via Stijn Stevens en Vermoesen ging de thuisploeg toch met een voorsprong van 4 punten de slotperiode in: 59-55. Onder impuls van Brecht Guillemyn en Thierry Marien stonden de bordjes met nog 8 minuten op de klok weer helemaal gelijk: 61-61. Een 11-2 tussenspurt deed de wedstrijd echter definitief in het voordeel van de Hawks kantelen. Waregem sputterde nog even tegen maar kon de nederlaag niet meer afwenden. Eindstand 91-75. Woensdag komt Antwerp Giants op bezoek naar De Treffer.