Gehavend Oostende incasseert zware nederlaag in Noord-Frankrijk

Rasko Katic hield zijn team in het eerste kwart enigszins overeind. © VDB
Redactie KW

Op de eerste dag van het tornooi van BC M Gravelines, de vierde editie van de DLSI-cup, leed een heel gehavend BC Oostende een zware 88-62-nederlaag tegen Boulogne-sur-Mer.

Coach Dario Gjergja miste niet alleen zijn vier internationals Jean Salumu, Khalid Boukichou, Vincent Kesteloot en Nedim Buza en de aan de voetzool geblesseerde Pierre-Antoine Gillet maar nu ook de Amerikaanse aanwinst Corey Walden wegens een gekneusde teen.

De Oostendenaars kenden een moeilijke start, want defensief lieten de kustjongens te veel steken vallen: 11-2 en 21-14. Aanvallend liep het organisatorisch wel vrij goed, maar de geelhemden misten te vaak de vele open shotkansen. Rasko Katic hield zijn team in het eerste kwart enigszins overeind. Daarna kreeg hij steun van de jongeren Kotrulja en Hemeleers: 50-38.

Gelijke tred

Na de pauze hield BCO wel een hele tijd gelijke tred met de tegenstander. Coach Gjergja roeide met de riemen die hij had: 67-55. Dat verschil van een dozijn punten bleef geruime tijd op het bord maar na 75-60 in de 35ste minuut verdubbelde die kloof nog wanneer de Oostendse sterkhouders naar de kant werden gehaald.

Zaterdagavond speelt Oostende de troosting tegen het Duitse Göttingen dat met met 89-70 verloor van gastheer Gravelines.

De Oostendse punten: (22 op 59 waarvan 3 op 22 driepunters, 15 op 21 vrijworpen, 29 fouten) basis-vijf: Kortulja 14, Katic 16, Djordjevic 5, Kuridza 11, Newbill 4 – invallers: Lambrecht 2, Hemeleers 8, El Mahsini 0, Kohajda 2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier