Geen West-Vlaamse derby in Beker van Vlaanderen

KB Gistel Oostende One kon de overwinning niet thuis houden tegen Soba Antwerpen. Donderdagavond werd het in eigen huis 74-82.

KBGO One is er niet in geslaagd Soba Antwerpen opzij te zetten in de Beker van Vlaanderen en zo het gedroomde West-Vlaamse duel met Basket Sijsele uit de brand te slepen. De sinjoren gingen direct met een 0-5 van start, maar het duo Rogiers-Hemeleers herstelde naar 13-10. De maximale voorsprong was 19-15, maar op het einde van het eerste quarter was alles te herdoen (19-19). Halfweg het tweede quarter had Soba een comfortabele 23-33 voorsprong, dat werd maximaal 29-46, maar met een driepunter kon Hemeleers nog wat milderen (32-46).

Na de pauze bleven beide ploegen vlot scoren. KBGO kwam bij 55-64 even onder de kloof van tien punten verschil, maar op het einde van het derde kwart was de achterstand weer wat groter (55-68). Op twee minuten van het einde bracht Demirtas met een driepunter KBGO nog terug tot 74-79, maar toen was het bekerverhaal over en out.