Geen vervanger voor geblesseerde Amar Sylla bij Filou Oostende

Amar Sylla verliet tegen Tenerife al na vier minuten hinkend het terrein. © PR
Redactie KW

Voor Amar Sylla, wiens seizoen voorbij is nadat hij zich in de Champions League-match tegen Tenerife aan de knie blesseerde, mag Filou Oostende geen vervanger aanwerven. Dit seizoen hebben de Zeekapiteins al het maximum toegestane aantal aanpassingen aan hun spelerslijst doorgevoerd.

Het reglement van de Pro Basketball League staat slechts vier aanpassingen aan de spelerslijst per club in één seizoen toe. Sinds eind december wierf Oostende al Olivier Troisfontaines (extra-aanwinst), Troy Caupain (vervangen voor de naar Partizan Belgrado vertrokken Braian Angola) en Mindaugas Kupsas (vervanger voor de aan de knie geopereerde Shevon Thompson) aan. Naast deze drie aanpassingen was er nog een vierde. Eigenlijk de eerste aanpassing, namelijk die van Amar Sylla zelf.

Oostende voegde de Senegalese center pas vanaf 1 oktober, wanneer hij 18 jaar geworden was, aan zijn officiële spelerslijst toe. Voor een -18-jarige die naar een club bij een andere federatie vertrekt, moet de nieuwe werkgever immers een transfervergoeding van 3.000 euro aan de FIBA betalen. Dat wou Filou Oostende niet omdat er tussen de tip-off van de competitie (13 september) en Sylla’s achttiende verjaardag (1 oktober) slechts een korte periode was. Die beslissing breekt de recordkampioen nu zuur op, want Filou Oostende kan geen vervanger meer aantrekken voor Amar Sylla.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier