Geen tweede beker voor BC Oostende U14

BC Oostende heeft de finale van de Beker van Vlaanderen bij de U14 verloren van Bavi Vilvoorde (77-62).

Na een ruime voorsprong bij de rust ging het team fysiek helemaal door de knieën in de tweede helft. De press van Vilvoorde bewees in de aanvangsfase zijn nut en bracht hen voorop (21-16). Het tweede kwart was dan weer voor de kustploeg, terwijl de Vilvoordse coach zijn twee torens met foutenlast noodgedwongen moest laten rusten (31-44).

Vilvoorde kwam heel scherp uit de kleedkamers en dichtte de kloof tegen het einde van het derde kwart (53-56), terwijl de coach van Oostende ondanks een potentieel van twaalf spelers nauwelijks roteerde. In de slotperiode ging Vilvoorde over de vermoeide kustjongens. Bovendien raakte Oostende in foutenlast en kon het aanvallend geen pot meer maken.