Geen stunt van Oostkamp in Antwerpen

© VDB
Redactie KW

Oostkamp kon tegen de Two-ploeg van Antwerp Giants niet voor de noodzakelijke stunt zorgen.

Het verloor eervol met 99-82 en is nu volledig afhankelijk van wat Sint-Niklaas in zijn resterende wedstrijden doet. Eén zege van de Waaslanders volstaat om Oostkamp terug naar derde te sturen.

Tegen de jeugdige Antwerpse toptalenten kwamen de Merels ook nog eens gehandicapt aan de opworp: Brylle Kamen maakte wel de opwarming mee, maar was niet in staat om te spelen. Dat scheelde een serieuze slok op de borrel, hoewel Veldeman en Cedric Berquin een prima wedstrijd speelden en Macura voor het eerst ook enkele mooie dingen liet zien.

Op het einde van het eerste en bij het begin van het tweede quarter incasseerde Oostkamp een 13-0 en dat bleef hen de hele verdere wedstrijd achtervolgen. In het derde quarter naderden de Merels nog tot 57-53 en kregen ze tot drie keer toe de kans om de kloof zelfs tot 1 of 2 punten terug te brengen, maar ze faalden evenveel keer en aan de overkant viel een nieuwe 8-0. Game over en bang afwachten wat de resterende matchen in twee nationale nog in petto hebben.

Sint-Niklaas heeft in elk geval de sleutel en het Oostkampse lot in handen: als zij vanavond de wedstrijd op Oxaco winnen, of op de slotspeeldag thuis de maat nemen van Duva Gistel/Oostende, dan heeft de laatste wedstrijd tussen Oostkamp en hekkensluiter Fleurus zelfs geen belang meer en keren de Merels na één jaar al terug naar derde nationale.

Quarterstanden: 27-21/51-39/73-58/99-82.

Speelden voor Oostkamp: VANDE WALLE 5, BUYSSE 12, DE MEULEMEESTER 7, BERQUIN C. 22, MACURA 12, Sercu 2, Veldeman 17, Berquin R. 5, De Boysere, Marote.

(MD)