Geen medaille op WK Basket voor de Young Belgian Cats

Becky Massey wint een duel tegen de Spaanse Aixa Wone Aranaz. © (c) P.R.

In Bangkok (Thailand) hebben de Young Belgian Cats de wedstrijd om de derde plaats tegen Spanje met 58-52 verloren. De nationale U19-ploeg eindigt na een heel goed parcours dus als vierde.

Billie Massey opende na 21 seconden de score met een driepunter en dat gaf de Belgen vleugels. Ze namen een 0-9-voorsprong. Spanje reageerde tot 15-14 maar aan de rust leidden de Belgen met 21-25.

Het leek een nek-aan-nek-race te worden maar Spanje controleerde de tweede helft beter. Na 31-32 duwden ze door naar 37-32. Na 49-42 milderde België tot 49-45. Spanje sprintte weg tot 56-47.

Met een driepunter bracht Billie Massey haar team nog op 58-52 op 1’34” van het eindsignaal. Geen van beide teams scoorden nog in de volgende acties.

Billie Massey was zondag goed voor 12 punten en 11 rebounds in 33’39”. Becky Massey noteerde 8 punten en 2 rebounds in 22’50”.

De Young Belgian Cats blikken terug op een schitterend WK waarin ze eerst vijf zeges op rij boekten. In de halve finale deden ze een achterstand van 15 punten tegen USA kantelen in een éénpunt-voorsprong maar de Amerikanen haalden het in de slotfase. De emoties en de vermoeidheid speelden ongetwijfeld een rol in het duel om de derde plaats tegen Spanje.