Geen EK-finale voor nationale basketploeg van de politie

Tijdens een time-out probeerde coach Bjorn Mus orde op zaken te stellen, maar de Belgen moesten het onderspit delven tegen thuisploeg Griekenland. © BV
Redactie KW

De West-Vlaams getinte nationale basketbalploeg van de politie heeft zich donderdagmiddag op het Europese Kampioenschap niet kunnen plaatsen voor de finale.

De ploeg van de Oostendse coach Bjorn Mus verloor van thuisploeg Griekenland (78-69). Het eerste quarter werd met 15-16 gewonnen. Enkele balverliezen bij de Belgen zorgde voor 29-20 halfweg het tweede quarter. De Grieken speelden op en soms over het randje, waardoor een uitsluiting slechts een opzettelijke fout werd. Bij de rust stond het 36-28 in het voordeel van Griekenland. Na de pauze bleven de Belgen in het zog van de Grieken, maar Han Folens (Wevelgem) werd uitgesloten met twee technische fouten. Het derde quarter werd afgesloten bij 53-46. Die kloof bleef ook in de slotfase op het bord staan.

“We verliezen, maar wat hebben we allemaal gezien?”, reageert teammanager Dany Van Landeghem ontgoocheld. “We streden met een groot hart, maar de Grieken waren vechtersbazen en klopten er op los. De scheidsrechters verloren voor één keer de pedalen. Een steengoede match van de Belgen, maar niet voldoende om de thuisploeg te kloppen blijkbaar.” Zaterdag kan er net als op de vorige editie van het EK in Turijn gespeeld worden voor de bronzen medaille.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier