Fusieploeg K-Basketteam Kortrijk stelt clublogo voor

Redactie KW

In de bar van de Hiepso-sporthal bood het bestuur van de nieuwe fusieclub K-Basketteam Kortrijk een stand van zaken. Het team is ontstaan door de samenwerking van BTK en Olbak.

Voorzitter Johan Haghebaert: “We hadden voor een combinatie van de kentekens van BTK en Olbak kunnen kiezen, maar de keuze viel op een compleet nieuw logo, ontworpen door Bart Browaeys en Lore Deroo. Er werd speciaal gekozen om daar ook de basiskleuren van de Stad in te verwerken, als waardering voor hetgeen we als steun en faciliteiten krijgen van Stad Kortrijk. Mag ik er iedereen op wijzen dat alle mensen die zoveel voor de club doen, dat allemaal op vrijwillige basis doen, opdat zoveel van onze jongeren zouden kunnen sporten.”

“Grootste basketclub van West-Vlaanderen”

“De fusie tussen BTK en Olbak is er mee gekomen onder impuls van Guy Vervaeke, die intussen weer op hogere basketniveaus actief is”, aldus Bernard Verfaille. “Het was al enkele jaren duidelijk dat beide clubs raakpunten hebben. Zo werkten we al samen om evenementen zoals matchen van de Belgian Cats te organiseren. Het feit dat Olbak spelerstekorten kende bij de jeugd en BTK kon helpen, werkte ook de beslissing in de hand. Qua jeugdploegen kunnen we nu een breed palet aanbieden, zodat elke speler en speelster een uitdaging krijgt op zijn of haar niveau. Op dit ogenblik tellen we 490 leden en zijn daarmee de grootste basketbalclub van West-Vlaanderen. Op zich was dat niet de bedoeling, maar de situatie is nu eenmaal zo.”

“Administratie kreeg prioriteit”

Persverantwoordelijke Bernard Verfaille leidde de persconferentie in : “De reden dat we zo laat naar buiten treden is, dat het al een huzarenstukje was om tijdig alle administratie en regelingen in orde te krijgen van onze 25 ploegen. Dat kreeg alle prioriteit. Nu de competities opgestart zijn, vonden we het nu het geschikte moment om ons nieuw clublogo voor te stellen.”

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier