Filou verliest nipt van Istanbul in eerste speeldag Champions League

Jean-Marc Mwema scoorde vier van zijn vijf driepunters en was heel sterk aanwezig in Istanbul. © PR

Aan de boorden van Bosporus is Filou Oostende er niet in geslaagd om met een stuntzege poule H te openen in de Champions League. Mwema (20 punten aan 90 procent, 8 rebounds en 5 assists) was veruit de beste Oostendenaar in een vlot draaiend team.

Bratanovic (heul) en Buysse (voet) waren niet speelklaar voor de openingsspeeldag van de Champions League. Welsh tekende acht punten in het initiële kwart aan. Daarin zag Filou zijn 6-12-voorsprong in een 14-12-achterstand wijzigen. Na 20-18 nam de thuisploeg steeds meer afstand. Eerst 29-20, daarna 37-26. Toch konden de Oostendenaars het verschil naar de rust (39-33) toe bijna halveren. Met bommen van Andrews duwde Darüssafaka de Oostendenaars vroeg in het derde kwart opnieuw van zich weg: 48-33. Dankzij twee bommen van Mwema was Oostende niet meteen uitgeteld: 48-41. Meer zelfs, Schwartz en Mwema dwongen Darüssafaka bij 53-49 tot een time-out.

Gemiste kans

Aan het halfuur was bij 56-53 nog alles mogelijk. Oostende rook bloed en naderde via een threepointsplay van van der Vuurst tot 61-60 maar de Turken, sterk in driepunters en heersers in de aanvallende rebounds, bouwden snel een kloofje van vier punten. Bij 70-68 miste Troisfontaines de gelijkmaker. Vlak voor het ingaan van de laatste minuut scoorde Jerrett een bevrijdende 74-68.

In die slotminuut konden bommen van Trpisfontaines (74-71) en Mwema (77-74) het leed om de gemiste zegekans niet verbergen. Darüssafaka Istanbul won met 79-74 tegen Filou Oostende. Op de tweede speeldag, woensdag 11 november, ontvangen de Zeekapiteins Europees kampioen San Pablo Burgos. (PR)