Filou-spelers Buysschaert en Bratanovic mogen niet naar Spanje reizen

Servaas Buysschaert, hier aan het werk in de heenronde tegen Burgos.© PR
Servaas Buysschaert, hier aan het werk in de heenronde tegen Burgos.© PR
Redactie KW

In het Spaanse Burgos kan Filou-coach Dario Gjergja dinsdagavond tijdens het Champions League-duel slechts op tien spelers beroep doen. In de luchthaven van Zaventem werden Servaas Buysschaert en Haris Bratanovic teruggestuurd.

Simon Buysse (vorige woensdag aan de enkel geopereerd), Amar Syllla (enkel), Mario Nakic (voet) en Quinten Smout (Europees niet speelgerechtigd) bleven sowieso al thuis. Maar met de afwezigheid van Servaas Buysschaert en Haris Bratanovic had Oostende geen rekening gehouden. Aan de balie van luchtvaartmaatschappij KLM kregen ze in de luchthaven van Zaventem een verbod om aan boord te gaan wegens een te lage Cq-waarde in hun PCR-test. Hoe lager het getal, des te meer virusdeeltjes.

Beide spelers raakten vorige maand besmet met het coronavirus, ze zaten hun quarantaine uit en ze speelden vrijdag al een competitiematch in Antwerpen. Ze zijn dan ook niet meer besmettelijk, benadrukten artsen schriftelijk. Maar dit kon de autoriteiten in Zaventem niet overtuigen. De spelersbus nam hen terug mee naar Oostende. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.