BC Oostende zet niet zonder moeite Leuven Bears opzij

Jean-Marc Mwema zet zich door voorbij Luca Kotrulja.© foto VDB

Op de voorlaatste speeldag heeft BC Oostende met 65-55 gewonnen tegen Leuven Bears. Als de rood-gelen zondag ook Limburg United kloppen, hebben ze de polepositie.

Schwartz, Djordjevic, Mwema, Buysschaert en Gillet vormden de basis-vijf van Oostende in hun thuiswedstrijd tegen Leuven Bears. Aan de vrijworplijn opende Schwartz de score: 2-0. Mwema voegde daarbij graag een bommetje: 5-0. Aan de overzijde hoorde ex-Oostendenaar Kotrulja in een drietal minuten evenveel fouten.

Oostende beëindigde een matig openingskwart, dat opviel door een 4-8-foutenbalans, met een zuinige 13-11-voorsprong. De kustjongens hadden in het openingskwart hun 18 aanvallen aan slechts elf procent afgewerkt: een tweepunter en een bom. De acht op negen vrijworpen hielpen de Oostendse score opsmukken.

Heel matige wedstrijd

In de veertiende minuut maakte Buysse zijn heroptreden na maandenlange blessurelast. Ondertussen kropen van der Vuurst en co langzamerhand naar een 25-18-voorsprong. Delalieux en Kriener antwoordden tot 27-26. Schwartz wees met een bom de weg naar een 34-28-rustscore.

In het derde bedrijf joeg Mwema met een paar bommen het verschil (47-35) naar een dozijn eenheden: 47-35. Rustig halveerde Kotrulja die afstand aan het halfuur: 51-45. Het duurde meer dan twee-en-een-halve minuut vooraleer iemand in het vierde wedstrijdschuifje scoorde.

Van der Vuurst en Sylla beukten naar 55-45. Delalieux wou niet wijken, maar geraakte uiteindelijk ook vermoeid. Oostende won verdiend een heel matige match waarin Gillet het meest inzet toonde.