Filou Oostende wint voor tweede week op rij tegen Antwerp Giants

Een week na de 74-78-zege van Oostende op bezoek bij Antwerp Giants bekampten beide topclubs mekaar aan de middenkust voor hun tweede competitieduel van dit seizoen.

Dusan Djordjevic speelde een sterke wedstrijd voor Filou Oostende.© foto VDB
Dusan Djordjevic speelde een sterke wedstrijd voor Filou Oostende.© foto VDB

Na de openingsvrijworpen van Welsh bracht een trio aan driepunters van Van den Eynde, Feye en Dudzinski Antwerp Giants 7-9 voorop. Faye scoorde 7-11 waarna Gillet met vier punten op rij eigenhandig die eerste achterstand goedmaakte: 11-11. Met acht punten en drie assists na 6’30” had Djordjevic een flinke bijdrage in de 17-13-voorsprong. Het offensief pittige openingskwart eindigde op een 25-24-score met zes schutters bij beide teams.

Vroeg in het tweede bedrijf bracht van der Vuurst met twee kristalheldere driepunters de bezoekers in verwarring: 33-27. Nadat Kesteloot het haasje-over-scorespel verderzette (35-36), dwongen Djordjevic en Mwema coach Beghin bij 40-36 tot een nieuwe time-out. Toch dikte Gillet naar de rust (43-36) toe met een bom het verschil tot zeven eenheden aan. Zo stapte Oostende, dat in het tweede kwart zes balverliezen telde, toch met een goed gevoel naar de kleedkamer.

Constante kloof

Een assist van Djordjevic liet Gillet toe in de eerste minuut van het derde kwart te driepunteren naar 46-36. Zowat het hele derde kwart bedroeg het verschil nu eens acht, dan weer tien punten. Toen Van den Eynde foutief de scorende van der Vuurst stoorde, benutte de Nederlander zijn bonusvrijworp: 61-48, een verschil van dertien stuks. Met zijn eerste korf van de avond, een bom, dook Bleijenbergh aan het halfuur toch onder de tien punten: 61-52.

Donkor tekende voor de beste start in het vierde wedstrijdschuifje: 61-54. Een bom van van der Vuurst, een tweepunter van Nakic en twee vrijworpen van Sylla (ook zijn eerste oogst van de avond) vormden een 7-0-reactie waarmee de afstand verdubbelde tot veertien punten: 68-54 in de 36ste minuut. Oostende liet zich de overwinning niet meer ontfutselen. Na 77-59 konden de bezoekers de twintiger wel nog vermijden.

(P.R. / foto BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.