https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Filou Oostende wint tornooifinale tegen gastheer KK Zadar

De Oostendenaars ontvingen een mooie beker in Zadar. © PR
Redactie KW

Met 62-77 heeft Filou Oostende de finale van de Memorial Tomislav Knezevic in het Kroatische Zadar tegen KK Zadar, de kampioen van Kroatië, gewonnen.

Na vijf verkenningsminuten, waarin de score gelijk (7-7) klom, beende een enthousiast Zadar tot 22-11 weg. De Gjergja-boys antwoordden op een gepaste wijze. Via 26-23 namen ze de controle snel over. Oostende stapte met een 32-37-voorsprong naar de kleedkamer.

In het derde bedrijf slaagden de Zeekapiteins erin de voorsprong te verdubbelen naar 44-55. Nog was de honger niet gestild. Oostende duwde tot 48-69 door, een dikke twintiger na 35 minuten. Daarna mocht de thuisploeg de eindscore nog wat opsmukken. Voor Gjergja was dit een heerlijke tornooizege tegen de club waar hij de basketsmaak als kind te pakken kreeg. Keye van der Vuurst haalde de beste computerevaluatie. In 24’18” was de Nederlandse international goed voor 4 punten (2 op 2 tweepunters en 0 op 2 bommen), 5 rebounds en 10 assists.

Met elk 12 punten waren Mikael Jantunen (6 op 10 tweepunters en 0 op 2 vrijworpen) en Levi Randolph (4 op 6 tweepunters, 1 op 1 bom, 1 op 2 vrijworpen) gedeeld topschutter. Levi Randolph werd onderscheiden als MVP van het hele tornooi.

Zaterdagavond speelt Filou Oostende om 20 uur in het sportcentrum “de Koninklijke Stallingen” vriendschappelijk tegen de Franse ProB-ploeg Lille.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.