Filou Oostende wint tornooi van Bourges tegen Limoges

Shevon Thompson was in de finale goed voor een nieuwe double-double. © (Foto PR)
Redactie KW

In het kwalitatieve tornooi van het Franse Bourges heeft Filou Oostende ook de finale netjes afgerond: de rood-gelen wonnen met 93-91 tegen Limoges.

Filou Oostende heeft in het Franse Bourges met 93-91 de finale van de Trophée Aviva tegen de Franse Eurocup-deelnemer Limoges gewonnen. Shevon Thompson scoorde 29 punten (11 op 11 tweepunters en 1 op 1 bom; 4 op 5 vrijworpen) aan 94 %. Hij plukte ook 10 rebounds waarmee de Jamaicaan opnieuw een double-double realiseerde.

De Oostendenaars die met een 18-9-rush de match aangevat hadden, leidden aan de rust met een dozijn punten verschil: 54-42. Na vijf minuten in het derde bedrijf tekenden de Fransen bij 58-57 de aansluitingstreffer aan. Bommen van Mwema en Djordjevic gaven Oostende in de drie slotminuten en tussen veel vrijworpen enige ademruimte. Bij 90-89 op 19 seconden van het eindsignaal stuurde Djordjevic een perfecte pass naar Thompson: korf en bonusvrijworp resulteerden in een beslissende 93-89-voorsprong.

In de halve finale hadden de Oostendenaars met 75-72 van Boulazac Dordogne gewonnen. Om familiale redenen was coach Dario Gjergja afwezig. Assistent Thierry Declercq leidde het team naar de trofeewinst in Frankrijk.

Filou Oostende, dat zijn seizoensvoorbereiding begon met winst in het Atlas-tornooi van het Chinese Huzhou, heeft een week voor de competitiestart dus een tweede trofee veroverd met de zege in het toonaangevende tornooi van het Franse Bourges.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier