Filou Oostende won ook de thuismatch tegen de winnaar van de vorige Nederlandse competitie, Zorg en Zekerheid Leiden. Lang kon Leiden niet genieten van de voordelige 6-8-marge die De Jong gerealiseerd had. Oostende antwoordde met drie drietjes.

Via 15-8 sprintten de rood-gelen snel naar een tienpuntenkloof: 28-18. In het midden van het tweede wedstrijdschuifje plaatste Oostende een 13-0-run wardoor de kloof groeide tot 50-28. Vooral in het derde bedrijf waren de Oostendenaars flink bij schot. Na de 54-39-ruststand verdubbelden McIntosh en co het verschil via 65-43 tot een dertiger (83-51) aan het halfuur. Maximaal leidden de Filous bij 80-47. Daarna herstelden de Nederlanders de schade enigszins. Ze kwamen langzaam dichterbij tot een 91-72-eindstand van deze vriendschoppelijke pot basketbal.

Met 11 punten en 11 rebounds boekte Thompson opnieuw een double-double. De thuisploeg verdeelde de assists meer onder mekaar. Vijf spelers strooiden drie doelpasses uit. Mwema en van der Vuurst knalden elk drie bommen door de mand.

(PR)