Filou Oostende won ook de thuismatch tegen de winnaar van de vorige Nederlandse competitie, Zorg en Zekerheid Leiden. Lang kon Leiden niet genieten van de voordelige 6-8-marge die De Jong gerealiseerd had. Oostende antwoordde met drie drietjes.

Via 15-8 sprintten de rood-gelen snel naar een tienpuntenkloof: 28-18. In het midden van het tweede wedstrijdschuifje plaatste Oostende een 13-0-run wardoor de kloof groeide tot 50-28. Vooral in het derde bedrijf waren de Oostendenaars flink bij schot. Na de 54-39-ruststand verdubbelden McIntosh en co het verschil via 65-43 tot een dertiger (83-51) aan het halfuur. Maximaal leidden de Filous bij 80-47. Daarna herstelden de Nederlanders de schade enigszins. Ze kwamen langzaam dichterbij tot een 91-72-eindstand van deze vriendschoppelijke pot basketbal.

Met 11 punten en 11 rebounds boekte Thompson opnieuw een double-double. De thuisploeg verdeelde de assists meer onder mekaar. Vijf spelers strooiden drie doelpasses uit. Mwema en van der Vuurst knalden elk drie bommen door de mand.

(PR)

Filou Oostende won ook de thuismatch tegen de winnaar van de vorige Nederlandse competitie, Zorg en Zekerheid Leiden. Lang kon Leiden niet genieten van de voordelige 6-8-marge die De Jong gerealiseerd had. Oostende antwoordde met drie drietjes.Via 15-8 sprintten de rood-gelen snel naar een tienpuntenkloof: 28-18. In het midden van het tweede wedstrijdschuifje plaatste Oostende een 13-0-run wardoor de kloof groeide tot 50-28. Vooral in het derde bedrijf waren de Oostendenaars flink bij schot. Na de 54-39-ruststand verdubbelden McIntosh en co het verschil via 65-43 tot een dertiger (83-51) aan het halfuur. Maximaal leidden de Filous bij 80-47. Daarna herstelden de Nederlanders de schade enigszins. Ze kwamen langzaam dichterbij tot een 91-72-eindstand van deze vriendschoppelijke pot basketbal.Met 11 punten en 11 rebounds boekte Thompson opnieuw een double-double. De thuisploeg verdeelde de assists meer onder mekaar. Vijf spelers strooiden drie doelpasses uit. Mwema en van der Vuurst knalden elk drie bommen door de mand.(PR)