Filou Oostende wint met een twintiger tegen Lille op fandag

Coach Dario Gjergja gaf zijn team de juiste adviezen. © foto PR

Als apotheose van de fandag van de Basket@Sea-familie won Filou Oostende met 98-77 een vriendschappelijke wedstrijd tegen de ambitieuze Franse tweedeklasser Lille Métropole.

Na negentien seconden opende Booth met een driepunter de score voor 800 geregistreerde en gevaccineerde supporters in de gewezen Sunair-zaal, de ‘Koninklijke Stallingen’. De Noord-Fransen namen via een 0-9-run de leiding over: van 10-7 naar 10-16. Buysse met een driepunter en Jantunen met een ‘and one’ begonnen aan de Oostendse remonte: 16-16.

Net geen century score

Op een van de zeven assists van van der Vuurst legde topschutter Jantunen de 27-19-score na het initiële kwart vast. Na 36-26 halveerde Lille de achterstand tot 46-41 aan de rust.

Met een ‘and one’ van Troisfontaines vatte het derde bedrijf aan. Na 55-51 bouwden de Oostendenaars hun voorsprong definitief uit. Bommen van Djordjevic en Gillet in de 26ste minuut brachten 70-54-cijfers op het bord. In de slotfase leek een century score in de maak. De afstandsshots van van der Vuurst en Troisfontaines landden echter verkeerd. Kelly Raijon legde van voorbij de driepuntlijn aan de overzijde de 98-77-eindstand vast.

Jantunen blikvanger

Met 21 punten (6 op 9 tweepunters, 1 op 3 bommen en 6 op 7 vrijworpen), 4 rebounds en 3 assists in 19’05” was Jantunen de blikvanger van deze Oostendse overwinning. De Zeekapiteins deelden 28 assists uit, meer dan dubbel zoveel als hun tegenstanders.

Ook in de luchtduels (37-25) was Oostende sterker. De Oostendse bankzitters scoorden 50 punten. Aan de overzijde beperkte de bankproductie zich tot een dozijn eenheden. Randolph (rug) bleef uit voorzorg op de bank.