Filou Oostende wint kampioenenduel der Lage Landen

© BELGA
Redactie KW

In Sportcampus Lange Munte hebben coach Thierry Declercq en assistent Sam Rotsaert Filou Oostende naar een knappe 77-73-overwinning gestuurd tegen Donar Groningen.

Ook in deze oefenmatch was Filou Oostende niet compleet. De rood-gelen misten de Belgian Lions Vincent Kesteloot, Elias Lasisi en Tim Lambrecht en de Kroatische international Nemanja Djurisic. Williams, die op training een kniestoot op de hoop had geïncasseerd, miste in Kortrijk eveneens het duel tussen de landskampioenen van België en Nederland. Donar Groningen, vorig seizoen halvefinalist in de FIBA Europe Cup, staat op anderhalve week van de kwalificatierondes in de Champions League.

Snel stuurde Chase Fieler Oostende met 11 punten in het openingskwart via 13-6 naar een 16-13-voorsprong. Met 18 punten (3 op 3 tweepunters, 3 op 6 bommen en 3 op 3 vrijworpen) had Chase Fieler een heel groot aandeel in de productie voor de rust (33-37) tegen zijn ex-club, Groningen. In het derde wedstrijdschuifje breidden de Nederlanders hun voorsprong flink uit: over 45-50 en maximal zelfs 50-66 naar 52-66. Jean-Marc Mwema, Dusan Djordjevic en co haalden echter in het vierde deel verwoestend uit. Via 66-73 na 36 minuten grepen ze Groningen bij de keel en wonnen ze na een 11-0-rush met knappe 77-73-cijfers.

De Oostendenaars waren ook duidelijk beter in de rebounds (41-34) maar de assist-balans (12-21) helde in het voordeel van de Nederlanders.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier