Filou Oostende wint internationaal tornooi in China

Na zeges tegen het Litouwse Palanga en de Chinese nationale B-ploeg heeft Filou Oostende ook tegen het Sloveense Rogaska gewonnen. Filou Oostende is de beste op het internationaal Atlas-tornooi van het Chinese Hangzhou.

Yannick Desiron zette een knappe prestatie in China neer. © PR

Tegen Rogaska, vijfde in de vorige Sloveense competitie, haalde Filou Oostende opnieuw de sloophamer boven. McIntosh (4 op 7) en Buysse (3 op 4) waren de bommenwerpers van Oostende dat al in de eerste helft heel snel een stevige kloof uitdiepte. Aan de rust (47-26) lag de match dan ook in zijn definitieve plooi. Filou won uiteindelijk met 84-57 tegen Rogaska.

Desiron (15 punten aan 100 %: 4 op 4 tweepunters en 7 op 7 vrijworpen) liet geen enkele doelkans onbenut. Djordjevic deelde 7 van de 21 Oostendse assists uit. Mwema plukte zes rebounds. Zo won Oostende zijn drie wedstrijden in het internationaal Atlas-tornooi van het Chinese Hangzhou. Angola, die een lichte blessure aan de achillespees heeft, bleef telkens op de bank. Gjergja koos ook tegen Rogaska voor de basis-vijf Buysse, Djordjevic, Mwema, Thompson en Sylla.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.