Filou Oostende wint eerste halve finale play-offs tegen Limburg United

Shevon Thompson haalde de beste computerevaluatie bij Filou Oostende. © PR

Met een agressieve defensie in de tweede helft en een hoge intensiteit heeft Filou Oostende het verschil gemaakt in de eerste halve finale van de play-offs tegen Limburg United. De rood-gelen wonnen met 84-73.

Depuydt opende met een bom de score (0-3) waarna Thompson tien punten aan 100 % aantekende. Zo herstelde hij 10-15 tot 15-17. Thompson had toen ook al vijf rebounds geplukt maar zijn tweede fout na zes minuten loodste hem naar de bank. De Limburgers hadden in het initiële kwart met vier bommen uitgepakt. Van de 23 Oostendse punten waren er twintig van de twee jongste aanwinsten. Angola en Thompson scoorden elk tien punten. Fieler en Angola reageerden na 15-19 tot 23-22 na tien minuten. Met negen punten aan 100 % in het tweede kwart, bewees Desiron een waardige back-up van Thompson te zijn. Oostende kon zijn 33-26- en 38-31-voorsprong echter niet vasthouden. Aan de rust (42-41) was alles te herbeginnen.

De beslissing viel vroeg in het derde wedstrijdschuifje. Djordjevic, Thompson, Kesteloot, Fieler en Angola diepten in een viertal minuten aan 87,5 % afwerking een kloof van een dozijn eenheden (55-43) uit. Coach Lynch vroeg snel zijn tweede time-out van het derde bedrijf aan. Depuydt en Carrington keken voor het halfuur (65-58) tegen een overbodige vierde fout aan.

In de eerste minuut van het vierde wedstrijdschuifje legde Lasisi met twee driepunters (71-56) de match in zijn definitieve plooi. Maximaal leidden de Zeekapiteins met 77-60. Carringtons ultieme bom legde de 84-73-eindstand vast. De speelminuten bij de Oostendenaars waren verdeeld tussen 13 en 24. MVP bij Oostende was Shevon Thompson met 12 punten aan 85,7 procent, 6 rebounds en 1 assist.

Williams speelde niet mee wegens een probleem aan de kuit. Zaterdagavond 1 juni volgt het tweede duel in Hasselt. Indien Limburg United zou winnen, volgt er maandagavond 3 juni een derde en beslissende match aan zee.