Filou Oostende wint de King Classic op openingsspeeldag

Zonder de geblesseerden Schwartz, Buysse en Bratanovic kende Filou Oostende geen gemakkelijke opdracht tegen Spirou Charleroi. De roodhemden van Sam Rotsaert gaven nooit op, maar leden dan toch een 94-79-nederlaag. Oostende zette achter gesloten deuren de eerste stap naar een nieuw, mooi seizoen.

Lege tribunes bij de King Classic: dat voelt akelig aan. © foto PR

Fogang, ook een gewezen speler van BC Oostende, zorgde aan hen die hem niet meer kenden, voor een stevige ‘goeieavond’. Twee bommen van de man met het nummer één resulteerden in een 5-8-tussenstand. Djordjevic, Welsh en Sylla zetten na 9-10 een definitief punt achter de Henegouwse leiding.

Snel sloegen ze het eerste kloofje: 16-10 in de vijfde minuut. Een driepunter van Tim Lambrecht en een tweepunter van Samardzic maakten coach Gjergja razend. Charleroi had de leiding aan 22-23 weer overgenomen. Troisfontaines rondde het productieve openingskwart af: 24-23.

Nakic en Troisfontaines vatten de tweede periode het meest efficiënt aan en dat leidde tot een 31-23-voorsprong. Ondanks een heel ijverige Tim Lambrecht (10 punten in 14 minuten) zag Charleroi het verschil toenemen: 41-29. Gillet voegde korven aan tot 46-32. Maar Charleroi bezweek niet. Integendeel. Tim Lambrecht, de man uit Nieuwpoort, stak zelfs Amar Sylla in zijn broekzak toen hij de korf bestookte.

Nakic uitblinker

Lambrecht rondde de eerste helft af met vijftien punten (zes op acht tweepunters, een op twee bommen), twee rebounds, twee assists en een steal. Het vertrouwen dat coach Sam Rotsaert hem schonk, deed deugd. Bij Oostende was Nakic uitblinker. De Serviër, die vorig seizoen bij Real Madrid baskette, was in de eerste helft goed voor twintig punten (6 op 7,2 op 2,2 op 3), vier rebounds en twee

assists.

De 52-46-rustscore bood veel verwachtingen voor de tweede helft. Maar de match kende hetzelfde verhaal als in de eerste helft. Oostende golft naar een voorsprong en Charleroi knaagt daaraan. Zoals van 66-53 naar 69-60. Aan het halfuur (73-62) was niets beslist.

Dubbele cijfers

In het vierde kwart duwden van der Vuurst en Troisfontaines tot 80-62 door, maar ook nu antwoordden de enthousiaste Karolo’s goed. Met zijn 19de punt (acht op twaalf tweepunters, een op drie bommen) dook Tim Lambrecht zelfs onder de grens van tien eenheden: 82-73. Dichter dan 82-74, vrijworp van Goloman, naderden de bezoekers niet meer.

Nakic vuurde een bevrijdende bom (88-74) af en Filou Oostende was zegezeker. Nakic (25 punten aan 80 procent, negen rebounds en twee assists) was de grote man bij Oostende. Keye van der Vuurst deelde zes assists uit. Gillet en Sylla haalden elk zeven rebounds neer. Na topschutter Nakic (25) scoorden nog vier Oostendenaars in de dubbele cijfers: Trpisfontaines (18), Gillet (14), Welsh (10) en Sylla (10).

(PR/ foto PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.