Filou Oostende wil een Filou-wagen via crowdfunding aan Dusan Djordjevic schenken

Dusan Djordjevic is aan z'n laatste wedstrijden bezig bij Oostende. © Belga

Dusan Djordjevic (40), de kapitein van Filou Oostende, is aan zijn laatste weken als profbasketter toe. Deze BNXT League duurt nog tot maximum dinsdag 13 juni. Supporters van Filou Oostende willen hem na twaalf seizoenen in het rood-gele shirt niet zomaar uitwuiven. Een origineel afscheidsgeschenk vormt het onderwerp van een crowdfunding.

“Binnen enkele weken loopt het twaalfde en allerlaatste seizoen van Dusan Djordjevic bij Filou Oostende op zijn eind. Ontegensprekelijk is hij samen met onze coach Dario Gjergja de bepalende factor in het succes van onze club gedurende al die jaren geweest. Na het afscheid van de vorige kapitein, Veselin Petrovic, nam de Servische pointguard in de zomer van 2014 de rol van kapitein over. Met nu al elf landstitels én zeven Belgische bekers op het palmares neemt hij straks afscheid. Hopelijk doet hij dat met die twaalfde titel op rij”, zegt Jurgen Vanpraet, ceo van Filou Oostende. Magic12 is al een heel seizoen de heersende hashtag van Filou Oostende.

Gesigneerde truitjes

De Filous willen zijn afscheid niet ongemerkt laten voorbijgaan. “Met enkele fans slaan we de handen in elkaar om onze zèkapitaing het ultieme afscheidscadeau te geven: een mooie bijdrage bij de aankoop van zijn eigen Filou Oostende Volvo, waarmee hij terug richting Belgrado trekt op het einde van het seizoen. Voor ons is dat de ultieme manier om een origineel aandenken aan ‘zijn’ club mee te geven via crowdfunding”, merkt Vanpraet op.

“Elke gift op het speciale rekeningnummer BE34 0637 5922 4590 is meer dan welkom. Iedereen die iets doneert, krijgt aan het secretariaat van de COREtec Dôme een unieke gesigneerde poster. Bovendien maak je kans om één van de drie gesigneerde truitjes van Dusan Djordjevic te winnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier