Filou Oostende werft Jamaicaanse center aan

Shevon Thompson. © Fiba Europe
Redactie KW

Filou Oostende sloot een overeenkomst met Shevon Thompson (26 jaar, 2m13, 110 kg) als vervanger voor Marin Maric. Hij werd geopereerd aan zijn elleboog en kan nog niet spelen.

Shevon Thompson, een 26-jarige center van Jamaicaanse afkomst, speelde in de Amerikaanse NCAA-competitie met George Mason University. Bij aanvang van dit seizoen verdedigde hij de kleuren van het Turkse Istanbul BBSK tot hun eliminatie in de FIBA Europe Cup. Daarna was hij aan de slag in de G-league, de ontwikkelingscompetitie van de NBA. Daar speelde hij voor Wisconsin Herd.

In gemiddeld 20’42” was hij er goed voor 11,5 punten, 8,07 rebounds en 0,6 assists. Thompson tekende bij Filou Oostende een contract tot het einde van dit seizoen. De titelverdediger heeft een optie om het contract te verlengen voor het seizoen 2019-2020.

“Nu stellen we al het nodige in het werk om zijn arbeidskaart en verblijfsvergunning in orde te brengen“, zegt sportief manager Philip Debaere. “Sowieso mag Thompson niet meer aantreden in de FIBA Europe Cup omdat het daar niet meer toegelaten is om na 28 februari nog nieuwe spelers toe te voegen aan het roster.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier