Filou Oostende werft Colombiaans internationaal aan ter vervanging voor Elias Lasisi

De Colombiaan komt ter vervanging van deze Elias Lasisi die geschorst is. © belga
Redactie KW

De Colombiaan Braian Alexander Angola-Rodas (25, 1m95) tekent een contract tot het einde van dit seizoen met een optie het te verlengen voor het seizoen 2019-2020.

Shooting guard Braian Alexander Angola-Rodas, die op 6 april zijn 25ste verjaardag vierde, speelde dit seizoen in de NBA G-league bij Lakeland Magic. In gemiddeld 24’18” was hij er goed voor 9,8 punten, 4,4 rebounds, 2,6 assists en 1,5 steals. Lakeland Magic eindigde op de tweede plaats in de Eastern Conference. In de conferentie-finale verloor Lakeland Magic na overtime met 106-108 tegen Long Island Nets.

Vorig jaar baskette hij in de NBA Summer League bij Orlando Magic. Voordien speelde hij college-basket bij North Idaho College (2014-2016) en bij Florida State Seminoles (2016-2018).

Angola-Rodas verdedigde de kleuren van zijn land in de FIBA AmeriCup 2017 waar hij als gemiddelden 12,7 punten, 5,7 rebounds en 2 assists haalde.

Oostende financieert deze transfer met crowd-funding. “Braian Angola is een veelzijdige shooting guard die het Oostendse roster opnieuw extra diepgang moet geven”, zegt sportief manager Philip Debaere. “De Colombiaan wordt eind deze week in Oostende verwacht waarna alles in het werk zal worden gesteld om hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.”

Oostende hoopt de Colombiaanse aanwinst speelklaar te krijgen tegen de thuismatch van 26 april tegen Okapi Aalstar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier