Filou Oostende walst vlotjes over Limburg United

Amar Sylla speelde een keurige wedstrijd.© PR

Na twee overwinningen met duidelijk verschil in de halve finales van de play-offs is Filou Oostende de eerste finalist. Bergen of Antwerp Giants wordt de uitdager.

Met 6 punten van Buysschaert nam Oostende de beste start: 4-12. De inspiratie van coach Massot tijdens zijn eerste time-out deed Dedroog en co naderen tot 12-15. Ondertussen was Mwema in de vierde minuut al met een verzwikte voet uitgevallen en in de achtste minuut moest ook Nakic naar de bank. Hij had nog te veel last van zijn rug door een valpartij in de eerste halve finale. Dat leverde een vroege speelkans voor Buysse op. Oostende rondde het initiële kwart met een 17-21-voorsprong af.

Gillet en van der Vuurst driepunterden snel een grotere kloof bijeen. Op assist van Djordjevic overschreed Gilmore de tienpuntengrens aan 28-38. Djordjevic en Gilmore duwden door naar 36-50 maar Mitchell bracht de rustscore op 40-51. Mukubu was toen uitgevallen met een voetblessure.

Goede afwerking

Oostende had in de eerste helft fenomenaal goed afgewerkt: tweepunters aan 72 %, bommen aan 67 % en vrijworpen aan 78 %.

Het derde bedrijf was amper 50 seconden jong toen Schwartz en Djordjevic al een driepunter prikten: 40-57. Buysse, Schwartz en Bratanovic realiseerden snel, na 22’52”, een twintiger: 40-63. Bij 45-69 (na 26’55”) mocht Djordjevic, toen goed voor 10 punten en 9 assists in 23’09”, definitief het terrein verlaten. Van der Vuurst nam de spelverdeling over. Ook voor Gillet eindigde die halve finale in het derde kwart. In de voorlaatste minuut verving Bratanovic hem bij 45-73. Buysse en iets later Kediambiko kregen nog veel minuten.

Duidelijke eindstand

Van de 47-76-achterstand aan het halfuur prutsten de Limburgers wat puntjes af tot 57-79. Sylla en co duwden dan toch opnieuw op het gaspedaal zodat ze na 37’41” de dertiger (57-87) bereikten. De Oostendse productie was afgerond. De Filous wonnen het duel met een duidelijke 60-87-eindstand. Nog even een getal om lekker te schrikken: de Oostendse bankzitters scoorden 50 punten!

Van der Vuurst werd topschutter met 15 punten, alle voorbij de driepuntlijn (5 op 8). Buysse brak zijn seizoenrecord qua minutenaantal: 28’17”. Sylla, die weliswaar af en toe heel onhandig speelde, deelde met Djordjevic de beste computerevaluatie. De Senegalees was goed voor 14 punten (6 op 10 tweepunters, 0 op 1 bom en 2 op 2 vrijworpen), 7 rebounds, 3 assists en 2 steals. The General boekte 10 punten (2 op 3 tweepunters, 1 op 1 bommen en 3 op 3 vrijworpen), 9 assists en 3 rebounds. (PR)