"Deze beslissing kwam er om de gezondheid van de spelers, clubs en fans te vrijwaren en de verspreiding van het virus tegen te gaan op basis van de beslissingen van de regering", zegt Wim Van de Keere, secretaris-generaal van de liga. "Filou Oostende wordt uitgeroepen als kampioen en de huidige rangschikking zal gebruikt worden voor de toekenning van Europese tickets. Om de clubs de mogelijkheid te geven zich voor te bereiden voor komend seizoen na deze beslissing, werd de toekenning van de licenties uitgesteld tot 15 mei."

"Door de beslissingen van de regering ontstond een situatie van overmacht. Deze unanieme en solidaire beslissing op basis van de huidige situatie was de enige en juiste beslissing, hoe moeilijk ook", benadrukt Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League. "De gezondheid van onze spelers, clubmedewerkers en onze fans gaat boven elke sportieve afweging die we konden maken. Wij gaan vanaf nu met onze clubs aan de slag om het nieuwe seizoen voor te bereiden en kijken er naar uit om onze fans en partners weer vanaf begin september in onze zalen te verwelkomen."

Jean-Pierre Delchef, voorzitter van Basketball Belgium, vult aan: "In de gegeven omstandigheden hebben we samen met de clubs onze verantwoordelijkheid genomen. Sporten is en blijft nochtans gezond. Er blijven tal van mogelijkheden om dit individueel op een veilige manier te doen in de buitenlucht." (P.R.)

"Deze beslissing kwam er om de gezondheid van de spelers, clubs en fans te vrijwaren en de verspreiding van het virus tegen te gaan op basis van de beslissingen van de regering", zegt Wim Van de Keere, secretaris-generaal van de liga. "Filou Oostende wordt uitgeroepen als kampioen en de huidige rangschikking zal gebruikt worden voor de toekenning van Europese tickets. Om de clubs de mogelijkheid te geven zich voor te bereiden voor komend seizoen na deze beslissing, werd de toekenning van de licenties uitgesteld tot 15 mei.""Door de beslissingen van de regering ontstond een situatie van overmacht. Deze unanieme en solidaire beslissing op basis van de huidige situatie was de enige en juiste beslissing, hoe moeilijk ook", benadrukt Arthur Goethals, voorzitter van de Pro Basketball League. "De gezondheid van onze spelers, clubmedewerkers en onze fans gaat boven elke sportieve afweging die we konden maken. Wij gaan vanaf nu met onze clubs aan de slag om het nieuwe seizoen voor te bereiden en kijken er naar uit om onze fans en partners weer vanaf begin september in onze zalen te verwelkomen."Jean-Pierre Delchef, voorzitter van Basketball Belgium, vult aan: "In de gegeven omstandigheden hebben we samen met de clubs onze verantwoordelijkheid genomen. Sporten is en blijft nochtans gezond. Er blijven tal van mogelijkheden om dit individueel op een veilige manier te doen in de buitenlucht." (P.R.)