Filou Oostende verliest topper om eerste plaats in Bergen

MiKyle McIntosh speelde een heel keurige match voor Filou Oostende. © (Foto PR)

Filou Oostende verzweeg het knullig maar uiteindelijk verscheen de titelverdediger zonder Thompson (hand) en Angola (kuit) aan de opworp in Bergen. De rotatiemogelijkheden waren te beperkt en toch maakte Oostende tot vier minuten voor tijd kans op de zege.

De basis-vijf was nieuw bij Oostende: Buysse en Desiron naast Mwema, Djordjevic en Sylla. Na 3’31” had Bergen al een 8-0-kloof uitgediept. Sylla scoorde de eerste korf voor Oostende, een driepunter:8-3 De slappe start van Oostende vertaalde zich ook in negen balverliezen tijdens het openingskwart. Uit die tien eerste minuten onthouden we ook de slag die Desiron van een thuisspeler in het gezicht incasseerde na een duel onder de korf. Vroeg in het tweede kwart bleef Mwema even op het parket liggen na een te hard contact met Lambot. Oostende zwoegde, zag af en keek na 13 minuten tegen een 31-18-achterstand aan. McIntosh (korf met een and one en twee driepunters) had de grootste inbreng in de reactie tot 33-29 in iets minder dan twee minuten. Bergen trok toch met een 44-32-voorsprong naar de kleedkamer.

Halverwege het derde kwart was Oostende na een bom van Buysse tot 46-42 genaderd. Maar iets later keek Sylla tegen zijn vierde fout aan. Drie bommen van Adamovic stuurden Bergen naar een nieuwe, veilige 57-47-voorsprong. Het werd zelfs 66-49. Toch gaven de titelverdedigers niet op. McIntosh en Desiron sleurden Oostende naar 66-63. Meer zelfs, Mwema bracht zijn team op 68-66 met nog vier minuten te spelen. Van der Vuurst had de gelijkmaker in zijn handen maar liet zich de bal ontfutselen door Adamovic. Meteen shotte Smith aan de overzijde 70-66 binnen. Bergen verzamelde een 12-0 waarna McIntosh de 80-68-eindstand vastzette.