Filou Oostende verliest na verlenging bij Antwerp Giants

Servaas Buysschaert speelde heel sterk maar miste in de slotfase een dure korf.© PR
Servaas Buysschaert speelde heel sterk maar miste in de slotfase een dure korf.© PR
Redactie KW

Zonder een half dozijn kernspelers heeft coach Dario Gjergja heel goed geroteerd met zijn jonge kerels in Antwerpen. Hij gaf hen veel vertrouwen maar de vermoeidheid woog in de verlenging zwaar door. Ook waren er enkele discutabele fouten van de referees.

Na een leuke eerste helft stapten beide teams met een 41-41-gelijkspel naar de kleedkamers. Een driepunter van Troisfontaines en een tweepunter van de heel sterke Buysschaert brachten Oostende in het derde bedrijf meteen 41-46 voorop.

Maar de Giants veegden dat verschil snel uit. Buysschaert bracht Oostende opnieuw 48-51 voorop. Beide teams gaven mekaar geen duimbreed toe. Van der Vuurst opende de voorlaatste minuut met twee vrijworpen: 57-60.

Iets daarna passte de Nederlandse international lekker naar Gillet die met zijn eerste productie van de namiddag voor 57-62 zorgde. Gillet plukte toen wel al zes rebounds en deelde ook al drie assists uit. Door een slordigheid van Troisfontaines werd het 61-62 aan het halfuur.

De vinger van Schwartz

Bigby-Williams opende het vierde deeltje (63-62) maar van der Vuurst antwoordde (63-64). Gillet, Buysschaert en Schwartz verzorgden een nieuw kloofje (66-73, nog 4’32”). Dudzinski reageerde snel met een bom.

Troisfontaines schoof een vrijworp in het netje. Bleyenbergh driepunterde naar 72-74 met nog 2’32” op de klok. Bij de volgende actie schoot een vinger van Schwartz uit de kom. Tijdens zijn verzorging, en terwijl Oostende dus slechts met vier spelers op het terrein stond, werd het 74-74.

Aanvallende fout van Gillet

Cofer beging een fout op Gillet die een bom verkeerd vuurde. Gillet benutte zijn drie vrijworpen. Nog 1’45”. Gibbs scoorde de aansluitingstreffer (76-77) en zette ook de extra-vrijworp om: 77-77. Nog 1’11”. Gibbs miste op 24 seconden van het einde een tweepunter.

Bij de laatste aanval floten de refs een betwiste aanvallende fout van Gillet in een screen. Zijn vierde fout trouwens. Nog 6 seconden. Na een dubbele time-out van coach Beghin negeerde Gibbs de afspraken. Meteen vlamde hij een bom die niet goed landde. Van der Vuurst ving de rebound op.

Slapende Sylla

Een verlenging dus! Daarin hielden de vermoeide krijgers mekaar geruime tijd zowat in evenwicht: 77-79 ‘41’), 79-80 (42’), 81-80 (43’) en 81-82 (44’) na een korf van Schwartz (19 punten aan 50 %, 6 rebounds, 3 assists) op pass van Buysschaert Met nog 38 seconden op de klok hoorde Gillet (7 punten aan 62 %, 12 rebounds, 3 assists) zijn vijfde fout.

Gibbs miste de twee vrijworpen maar een wellicht slapende Sylla (9 punten aan 45 %, 10 rebounds) liet Dudzinski zomaar de rebound plukken en de bal binnenleggen: 83-82. Na een Oostendse time-out miste Buysschaert (17 punten aan 64%, 4 rebounds en 2 assists) een tweepunter en werd Sylla door Branch afgeblokt.

Nog 19 seconden. Troisfontaines (11 punten, 3 rebounds, 6 assists) liep zich vast in de Antwerpse defensie en de refs smeerden Oostende nog een onnodige technische fout aan. Gibbs dankte en benutte nu wel zijn drie vrijworpen. Antwerp Giants won de topper met 86-82 tegen Oostende. Zo delen de Zeekapiteins nu de pole-positie met Bergen. Oostende heeft wel een beter onderling doelsaldo.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.