Filou Oostende vangt nieuwe competitie thuis tegen Limburg United aan

Filou Oostende kan volgend seizoen een negende opeenvolgende titel behalen. © belga
Redactie KW

Tien speeldagen minder, twee weken vroeger aanvangen en één week eerder eindigen dan vorig seizoen, geen back-to-back-weekeindes meer, vier duels tegen sommige ploegen en twee matchen tegen andere tegenstanders: de basketcompetitie 2019-2020 is compleet anders dan de vorige.

Het reguliere seizoen zal afgewerkt worden in twee competitierondes. De eerste ronde loopt van 14 september tot 23 november en wordt gespeeld in twee poules, waarbij de ploegen ingedeeld worden op basis van het eindklassement van het reguliere seizoen 2018-2019.

Poule A herbergt clubs 1-3-5-7-9 van dat seizoen terwijl in poule B clubs 2-4-6-8-10 het tegen elkaar opnemen. Binnen een poule bekampt elke club elkaar één keer uit en thuis.

Na de break voor de nationale ploeg (25 november tot 3 december) begint de tweede competitieronde, die loopt van 7 december 2019 tot 8 mei 2020. In deze competitieronde nemen alle PBL-clubs het één keer tegen elkaar op uit en thuis.

De punten uit de eerste competitieronde worden behouden bij het begin van de tweede ronde.

De competitie 2019-2020 kent in eerste klasse dus een nieuwe formule. Er zijn geen 36 maar slechts 26 wedstrijden tijdens de reguliere competitie. Het eerste deel bestaat uit twee groepjes van vijf clubs. Landskampioen Oostende is ingedeeld in een poule met Brussels, Limburg United, Luik en Kangoeroes Mechelen. Filou Oostende is op de eerste speeldag (zaterdag 14 september) gastheer voor Limburg United en is een week later bye. Na tien speeldagen in die eerste ronde vat de tweede ronde zaterdag 7 december aan met een thuismatch tegen Spirou Charleroi. De duels tegen Antwerp Giants vallen op 18 januari (thuis) en 10 april (uit). Brussels-Oostende sluit vrijdag 8 mei de reguliere competitie af.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier