Filou Oostende vangt het nieuwe seizoen met een zevenpunten-zege aan

Shevon Thompson (Filou Oostende) tijdens de match tegen Limburg United. © belga
Redactie KW

Shevon Thompson was met 10 punten aan 66,6 % en 8 rebouns de blikvanger van de eerste zege van Oostende. MiKyle McIntosh was topschutter met 19 punten aan 60 %.

Filou Oostende maakte het zichzelf niet gemakkelijk door de transfervergoeding voor het 17-jarige toptalent Amar Sylla niet aan de FIBA te betalen. Zo is de Senegalees deze maand nog niet speelgerechtigd. Coach Dario Gjergja moest schuiven, maar vond toch de juiste sleutels om de kick-off van het seizoen verdiend met 73-66 van Limburg United te winnen.

Buysse dikt verschil aan

Thompson dunkte na 1’05” de nul van het bord en zijn tweede dunk in de vijfde minuut zorgde voor 11-3-cijfers. Na een knappe actie dikte Buysse het verschil tot 13-3 aan. In iets meer dan een minuut verving Lynch zijn hele basis.

Rawson en Demirtas driepunterden de Limburgers tot 26-24, Brown en Wilson-Frame brachten hen 27-30 voorop. De derde bom van Marnegrave aan 100 % bezorgde de bezoekers via 29-35 een 36-38-voorsprong aan de rust. De Oostendenaars leden in het tweede kwart zes balverliezen.

Oostende kon duel niet netjes afronden

Limburg gaf de voorsprong niet zomaar uit handen. Na 47-49 bombardeerde Buysse BCO bij 50-49 aan de leiding. Angola voegde er snel een Colombiaanse bom aan toe: 53-51. Daarna bereikten Buysse, Mwema en Djordjevic vlot Desiron. Een nieuwe bom van Buysse besliste bij 64-53 de kick-off van de competitie.

Helaas konden de Oostendenaars het duel niet netjes afronden. Limburg United vlamde nog enkele driepunters in de mand en reisde uiteindelijk met een 73-66-score naar huis terug. Vier Oostendenaars scoorden dubbele cijfers: McIntosh(19), Buysse (12), Desiron (10) en Thompson (10). Djordjevic deelde vijf assists uit en Thompson plukte acht rebounds.

P.R.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier