Filou Oostende toont twee gezichten tegen Brindisi en verliest

Kapitein Dusan Djordjevic zoekt een opening voorbij Nick Perkins.©VDB / Rudy Declerck (Foto VDB)

Een heel zwakke eerste helft en een knappe tweede helft kenmerkten Oostende op de derde speeldag van poule H in de Champions League. Filou verloor met 80-92 van Brindisi, de vice-leider in de Italiaanse competitie.

Brindisi vatte het duel aan met vijf Amerikanen. Gjergja plaatste het vijftal Schwartz-Nakic-Djordjevic-Welsh-Sylla aan de opworp. Thompson en Perkins verhoogden graag de score per drie punten, Willis dunkte stevig en zo nam het verschil van 0-5 over 2-10 tot 8-19 toe. Buysschaert liep in een invalbeurt van anderhalve minuut twee fouten op. Welsh had hetzelfde aantal fouten in iets meer dan drie minuten opgelopen. Na een time-out van Gjergja zette Schwartz met zijn negende punt, een bom, de remonte in: 11-19. Tegelijk maakte Bratanovic zijn debuut in de Champions League. In de slotfase van het eerste kwart miste Troisfontaines een eenvoudige lay-up. Aan de overzijde kreeg Willis drie kansen om 18-28-cijfers op het bord te spijkeren. Tien minuten was de match jong en Oostende had al zeven balverliezen op zijn rekening!

Oostende opende het tweede kwart met dezelfde vijf waarmee het dat eerste kwart eindigde: de jonge Nederlander van der Vuurst en vier Belgen (Troisfontaines, Mwema, Bratanovic en Buysschaert). Maar opnieuw konden de rood-gelen weinig inbrengen tegen de Italiaanse energie. Na de 18-28 in het eerste kwart kende het tweede kwart een 18-30-score. Uit de elf balverliezen van Filou in de eerste helft puurde Brindisi 18 punten. De blauw-witten leden amper twee balverliezen en daaruit haalde Oostende niets. Drie Oostendse titularissen (Nakic, Djordjevic en Sylla) scoorden geen enkel puntje in die eerste helft.

Na de rust (36-58) duwde Brindisi eerst naar 36-62 door. Mwema plofte daarna twee bommen in de korf. Zijn tweede bom was de eerste productie van een Oostendse 9-0-run waaraan ook Djordjevic, Sylla en Schwartz hun bijdrage leverden: 48-65 en aan het halfuur 58-75. De Oostendenaars hadden dat derde bedrijf met 22-17 gewonnen en ze herhaalden dat ook in het vierde wedstrijddeeltje. Van der Vuurst, goed voor 8 assists in 24’37”, dirigeerde zijn team in een goede vijf minuten van 58-75 naar 72-81. Nog 4’28” op de klok. Buysse plaatste 74-83 op het bord, nog 3’11”. Een mislukte bom van van der Vuurst en een balverlies van Buysschaert in de aanval terwijl Buysse vrij in de hoek wachtte: dat deed pijn. Plots vielen in 46 seconden aan beide zijden twee bommen: een koppel van Thompson bij Brindisi, het duo Bratanovic-Mwema bij Oostende. 80-89 en nog 1’15” te gaan. Oostende naderde niet meer en Harrison verbreedde het finale verschil met een elfmeterbom tot 80-92.