Filou Oostende slacht Charleroi in het vierde kwart af

Dusan Djordjevic zet zich door voorbij de verdedigende Noah Zapulla.© VDB

Filou Oostende heeft zijn tiende competitiewedstrijd overtuigend gewonnen tegen Spirou Charleroi. Met een 88-60-eindstand verstevigt Oostende zijn koppositie.

Welsh moest forfait geven wegens een probleem aan de voet. Hierdoor plaatste coach Gjergja Buysschaert en Sylla in de basis. Gillet was zijn basisplaats kwijt.

Op assist van Schwartz veegde Sylla de Oostendse nul bij de eerste aanval weg. Beiden deden het iets later opnieuw: 4-0. Ook op pass van Djordjevic scoorde Sylla meteen: 6-2. Buysschaert, die andere nieuwkomer in de basis, zorgde op assist van Djordjevic voor een dunk: 8-5. De Oostendenaars zagen hun overwicht in de aanvangsfase met een kloof van tien punten (15-5) bekroond wanneer Djordjevic een driepunter door het netje joeg: De andere punten stonden toen op naam van Sylla (8) en Buysschaert (4). Djordjevic en Schwartz hadden elk al drie assists uitgedeeld. De match was 5’32” jong. Tijd voor een Spirou-time-out. Schwartz zorgde met een and one voor 18-5 waarna Llorente het verschil beperkte dank zij twee driepunters: 18-11. Na tien minuten had Oostende toch een voorsprong van een dozijn eenheden (25-13) opgebouwd.

Hammink en Libert driepunterden de bezoekers in het tweede wedstrijddeel naar 29-21. De Spirous, die teveel (13 in de eerste helft) de bal verloren, hielden wel van bommen. Met zo’n afstandsschot legde Schoepen de 43-32 rustscore vast.

In het derde bedrijf lag de klemtoon meer dan ooit op de defensieve kracht. Na drie minuten hadden beide teams enkel twee puntjes aangetekend. De Karolingers bleven in het spoor van de Oostendenaars: 52-43. Sylla dunkte de 56-45-score aan het halfuur. Toen telden de bezoekers Llorente, Goloman en De Vreede elk al vier fouten.

Met een lay-up bracht Schoepen de Spirous tot 58-51. Dit was echter geen sein voor een spannend slot. Integendeel. Troisfontaines (5) en Djordjevic (8) knutselden in minder dan drie minuten een 13-0-run in mekaar. De twintiger (71-51) stond op het bord. In het vierde kwart leidden de Zeekapiteins hun opponenten met een 32-15-sprint helemaal naar de slachtbank. Oostende haalde het overtuigend met 88-60.