“Twintigste beker dubbel en dik verdiend”

Filou Oostende met kapitein Dusan Djordjevic en coach Dario Gjergja wint de bekerfinale Kangoeroes Mechelen.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Filou Oostende met kapitein Dusan Djordjevic en coach Dario Gjergja wint de bekerfinale Kangoeroes Mechelen.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Bloed, zweet en tranen had Oostende nodig om zijn twintigste beker in de wacht te slepen. Tegenstander Mechelen verkocht zijn vel heel duur en deed de kustploeg tot het uiterste gaan, blijkt uit enkele reacties na de match. Na twee jaar zonder succes mag de ploeg van coach Gjergja de beker mee naar de kust nemen.

Geen supporters, dus een koud en kill Brussels Paleis 12 was de bakermat voor deze 68ste bekerfinale tussen Oostende en Mechelen. Die maakten er een uitersts spannende pot basketbal van. Finaal ging de kustploeg met de beker lopen al. Bij 51-59 durfde niemand er nog een cent op verwedden dat Oostende alsnog ging remonteren. Gillet en MVP Schwartz zette Oostende terug naast en over de Mechelaars. Een grote ‘oef’ klonk vanuit de Oostende tribune. Klik hier voor het verslag van de match.

Gillet en Schwartz

“We hadden in het laatste quarter een klein beetje het vertrouwen verloren”, vertelt voorzitter Johan Verborgh. “Het was echt een secondespel waarin we Mechelen uiteindelijk mee in het zand deden bijten. De moeilijke omstandigheden, de kille zaal en vooral de harde manier van spelen zorgde voor een enorm spannend kijkstuk .”

“Ik vind wel dat we deze beker dubbel en dik verdiend hebben” gaat Verborgh verder. “Alle lof voor Mechelen die ons tot met een collectief sterke prestatie tot het uiterste dreef. Gillet en Schwartz trokken ons in de moeilijkste momenten over de schreef. Ook een dikke pluim aan de rest van de ploeg die ervoor zorgde dat we onze twintigste beker in de clubgeschiedenis binnenhaalde. De volgende stap is deze naar een nieuwe titel. Maar eerst gaan we toch even van dit succes genieten.”

Geen paniek

Ook kapitein Dusan Djordjevic had met onder andere acht assist een grote hap in deze bekerwinst. “Het is vooral ons team-defence die de volledige wedstrijd op hoog niveau werd uitgevoerd”, zegt hij. “ Mechelen bleef ons echter op de hielen zitten en nam in het vierde quarter een eerste voorsprong. Panikeren deden we niet. We verhoogden nog ons energielevel en hadden met Gillet en Schwartz de nodige afwerkers in onze rangen.”

“Ook de laatste seconden bleef de spanning te snijden, maar een vrijworpmisser van hun kant zorgde uiteindelijk voor het finale verdickt. Jammer dat we dit niet terug met onze supporters mogen vieren. Ik vrees dat we die dit seizoen niet meer zullen mogen verwelkomen, maar hoop eveneens dat ik mijn basketafscheid wel met hen zal mogen vieren ”, knipoogt een dolgelukkige kapitein. (JLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.