Op basis van een uitstekende verdediging boekte Filou Oostende een kostbare 67-73-zege in de Lotto Arena. De Zeekapiteins leiden dus met 0-1 in de finale van de playoffs tegen Antwerp Giants.

Vanuit de rechterhoek opende Kesteloot met een bom de score. Eén vrijworp van Thompson verhoogde het verschil tot 0-4. Met drie bommen hield Angola Oostende tot 10-13 voorop. Een driepunter van Lee bracht Antwerp Giants bij 17-15 voor het eerst op voorsprong. Na het openingskwart leidde de thisploeg met zeven eenheden: 24-17.

Om deze trofee is het allemaal te doen. © BELGA

De Oostendse bank haalde niet hetzelfde niveau als de basis-vijf. Antwerp Giants verbreedde de kloof tot 41-28 in de zeventiende minuut. De tien Oostendse balverliezen wogen zwaar door in de eerste helft. Daaruit scoorden de Antwerpenaars elf punten. Oostende had trouwens uitzonderlijk meer turnovers dan assists (10-7). Oostende scoorde ook maar half zoveel punten aan de vrijworplijn (6 op 9 tegen 12 op 13) als Antwerp Giants. Angola naderde nog tot 41-35 maar halverwege de avond bedroeg het verschil toch acht stuks: 45-37.

In de tweede helft kon Antwerpen door de stevige defense van Oostende maar 22 punten scoren

Maar De Oostendenaars namen de tweede helft helemaal voor hun rekening. Een bom van Kesteloot bracht de Oostendenaars bij 50-48 in het spoor van de Giants. Maar iets later hoorde Djordjevic zijn derde fout. Na 54-48 knaagde Oostende stevig aan de achterstand. Met een bom at the buzzer bracht Mwema zijn ploeg 59-61 voorop. Lee en Sanders reageerden kordaat: 65-61. Het was een zeldzame oogst van de Giants in de tweede helft. De uitstekende defensie van de Oostendenaars gunde de thuisploeg amper 22 punten in de tweede helft. Op 2'42" van het einde driepunterde Lasisi naar 65-66. Thompson, na assist van Djordjevic, beukte naar 65-69 en iets later aan de vrijworplijn naar 67-71. Na de vijfde fout van Tate legde Djordjevic de 67-73-eindstand vast met nog 25 seconden op de klok. "De beste ploeg heeft verloren", merkte coach Roel Moors (Antwerp Giants) na het eindsignaal op... "Dit is een harde slag. Oostende bewees nog maar eens waarom het al die jaren kampioen wordt.

Zondagavond volgt de tweede finale, ditmaal in de Versluys|Dôme te Oostende. Wie het eerst drie matchen wint, is landskampioen. Dat kan dus ten vroegste dinsdag. Dan moet Oostende niet enkel zondag thuis winnen, maar dinsdag ook voor een tweede keer in Antwerpen.

(PR)

Op basis van een uitstekende verdediging boekte Filou Oostende een kostbare 67-73-zege in de Lotto Arena. De Zeekapiteins leiden dus met 0-1 in de finale van de playoffs tegen Antwerp Giants.Vanuit de rechterhoek opende Kesteloot met een bom de score. Eén vrijworp van Thompson verhoogde het verschil tot 0-4. Met drie bommen hield Angola Oostende tot 10-13 voorop. Een driepunter van Lee bracht Antwerp Giants bij 17-15 voor het eerst op voorsprong. Na het openingskwart leidde de thisploeg met zeven eenheden: 24-17.De Oostendse bank haalde niet hetzelfde niveau als de basis-vijf. Antwerp Giants verbreedde de kloof tot 41-28 in de zeventiende minuut. De tien Oostendse balverliezen wogen zwaar door in de eerste helft. Daaruit scoorden de Antwerpenaars elf punten. Oostende had trouwens uitzonderlijk meer turnovers dan assists (10-7). Oostende scoorde ook maar half zoveel punten aan de vrijworplijn (6 op 9 tegen 12 op 13) als Antwerp Giants. Angola naderde nog tot 41-35 maar halverwege de avond bedroeg het verschil toch acht stuks: 45-37.Maar De Oostendenaars namen de tweede helft helemaal voor hun rekening. Een bom van Kesteloot bracht de Oostendenaars bij 50-48 in het spoor van de Giants. Maar iets later hoorde Djordjevic zijn derde fout. Na 54-48 knaagde Oostende stevig aan de achterstand. Met een bom at the buzzer bracht Mwema zijn ploeg 59-61 voorop. Lee en Sanders reageerden kordaat: 65-61. Het was een zeldzame oogst van de Giants in de tweede helft. De uitstekende defensie van de Oostendenaars gunde de thuisploeg amper 22 punten in de tweede helft. Op 2'42" van het einde driepunterde Lasisi naar 65-66. Thompson, na assist van Djordjevic, beukte naar 65-69 en iets later aan de vrijworplijn naar 67-71. Na de vijfde fout van Tate legde Djordjevic de 67-73-eindstand vast met nog 25 seconden op de klok. "De beste ploeg heeft verloren", merkte coach Roel Moors (Antwerp Giants) na het eindsignaal op... "Dit is een harde slag. Oostende bewees nog maar eens waarom het al die jaren kampioen wordt.Zondagavond volgt de tweede finale, ditmaal in de Versluys|Dôme te Oostende. Wie het eerst drie matchen wint, is landskampioen. Dat kan dus ten vroegste dinsdag. Dan moet Oostende niet enkel zondag thuis winnen, maar dinsdag ook voor een tweede keer in Antwerpen.(PR)