Filou Oostende op één zege van poleposition in Elite Gold

Damien Jefferson. © Filou Oostende
Peter Rossel
Peter Rossel Medewerker KW

Damien Jefferson (28 punten aan 72%, 6 rebounds en 1 assist) was de uitblinker in de 85-61-overwinning van Filou Oostende tegen Heroes Den Bosch. Het team heeft nog één zege nodig om als eerste – en dus met thuisvoordeel – aan de play-offs te beginnen.

Jefferson dunkte in de twaalfde minuut al de twintiger: 31-11. Het was al zijn zeventiende punt. “Supporters scandeerden bij mijn vervanging in de voorlaatste minuut mijn voornaam, en dat waardeer ik wel van deze goede vrienden”, glimlacht Jefferson.

“Omdat we onmiddellijk hard als een team streden, boekten we zo’n ruimte zege. In de tweede helft baskette Den Bosch wel agressiever, waardoor het verschil niet meer verbreedde. Toch hebben we goed gereageerd op hun spel”, vat Jefferson het duel samen. “Zelf heb ik aardig gescoord, maar ik liet twee vrijworpen onbenut. Mijn persoonlijke statistieken zijn niet het belangrijkste. Het is een teamsport, waarbij opnieuw alle ploegmaats betrokken waren. Ook defensief hebben we ons allemaal heel goed ingespannen. Ik ben trots op allen. Uiteindelijk telt alleen de overwinning. Dat resultaat willen we elke komende match herhalen.”

Jean Salumu speelde niet wegens een ontsteking aan de aanhechting van de patellapees. Wellicht is hij begin mei speelklaar, net op tijd voor de play-offs dus.

Naar Zwolle

Er zijn nog vier speeldagen in Elite Gold. Filou speelt nu zondag om 14 uur in Zwolle tegen Landstede Hammers, het team van coach Jean-Marc Jaumin. Bij winst is Filou Oostende zeker van de poleposition na Elite Gold. Dat betekent dat de rood-gelen thuisvoordeel in alle play-offseries hebben. Momenteel telt Oostende 31 punten (19 van de nationale competitie en 12 van Elite Gold). Antwerp Giants heeft 28 punten (18 van de nationale competitie en 10 van Elite Gold). Bij gelijke stand tussen beide teams is Oostende altijd eerste omdat de Filous de nationale competitie gewonnen hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier