Filou Oostende mist drie kernspelers in opener van de competitie

Loic Schwartz is enige tijd out door een enkelverzwikking. © PR
Redactie KW

Zaterdagavond opent Filou Oostende de competitie met een thuismatch tegen Spirou Charleroi. Bij de Karolingers herkennen we vijf gewezen Oostendenaars, coach Sam Rotsaert en de spelers Sam en Tim Lambrecht, Noah Fogang en Noë Botuli.

Coach Dario Gjergja kan slechts op drie vierden van zijn kern een beroep doen in de wedstrijd tegen Charleroi. Drie van de twaalf kernspelers zijn out. Loïc Schwartz is de meest recent geblesseerde Filou-man. Hij verzwikte eveneens zijn enkel.

De enkelverzwikking van Simon Buysse is onvoldoende hersteld waardoor hij nog niet speelklaar is. Buysse verzwikte al anderhalve maand geleden zijn enkel. Haris Bratanovic (heup) is ook onbeschikbaar.

Vooral het hoge aantal voetverzwikkingen van de Oostendenaars in de voorbereidingsperiode valt op. Loic Schwartz en Simon Buysse zijn niet de enige Oostendenaars die tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen hun voet verzwikt hebben. Mario Nakic, Jean-Marc Mwema en Keye van der Vuurst sukkelden de voorbije weken met dezelfde blessure. Hiermee telt Oostende het ongezien hoge aantal van vijf enkelverzwikkingen.

De wedstrijd Oostende-Charleroi is live te volgen op embl.tv en ook op Proximus Sports, Playsports en VOO. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.