Filou Oostende mept Limburg United knock-out in vierde kwart

Yannick Desiron scoorde elf van zijn dertien punten in het vierde kwart. © PR

Limburg United-Filou Oostende was vrijdagavond een duel tussen twee van de vier leiders. De titelverdedigers gunden de thuisploeg geen enkele zegekans en zegevierden met 69-92.

De wedstrijd was amper 1’14” jong en de Limburgers hadden al drie fouten begaan op Thompson: twee van Dedroog en één van Kuta. Op assist van Djordjevic opende Angola toen met een bom de score. De Limburgers reageerden heftig naar 8-3. Oostende sloot echter het openingskwart met een zespunten-kloofje (21-27) af dank zij een opmerkelijk driepuntfestival: 5 op 6 van McIntosh (2), van der Vuurst, Mwema en Angola. Het shotpercentage tusse beide teams was toen opvallend: 44,4 % tegenover 75 %.

De Limburgers zochten snel het evenwicht, maar bij 32-34 vlamde Buysse een bom binnen: 32-37. Angola (lay-up naar 38-41 en bom naar 42-46) schudde de thuisploeg ook tweemaal van zich af. Aan de rust leidde Oostende met zeven eenheden: 42-49. Een bom van Troisfontaines was het laatste wapenfeit van die eerste helft. De afwerking verliep bij de Filou-boys heel vlot: 9 op 15 tweepunters, 9 op 14 bommen en 4 op 4 vrijworpen.

In het derde bedrijf knaagden de Limburgers via 58-61 maar twee puntjes van hun achterstand: 60-65 aan het halfuur. Buysse wees toen de weg naar de overwinning. Met een bom opende hij de score in het vierde kwart. En toen toonde Desiron aan zijn gewezen supporters dat hij al flinke stappen voorwaarts zette. Eerst benutte hij twee vrijworpen en daarna scoorde hij drie tweepunters na assists van Buysse, Mwema en van der Vuurst: 66-76. Mwema, Buysse en van der Vuurst voegden ook zelf een productie toe waardoor de score klom naar 66-82. Op 2’15” van de buzzer plaatste Desiron 69-87-cijfers op het bord na een korf met and one want Berry had hem foutief geraakt. Na korven van Schwartz en van der Vuurst dunkte de voor Desiron in de laatste minuut ingevallen Buysschaert op assist van Mwema de 69-92-eindstand op het Limburgse bord. Met 9-27-cijfers hadden de rood-gelen de thuisploeg in het vierde kwart knock-out gemept.

Vijf Oostendenaars eindigden in de dubbele cijfers: Angola (14), Desiron (13), Thompson (12), Buysse (11) en van der Vuurst (10). Schwartz, die zijn eerste competitiematch sinds medio november speelde, zette een bijzondere knappe prestatie neer: 6 punten, 8 rebounds en 4 assists. Thompson speelde amper 17 minuten, maar hij haalde de hoogste computerevaluatie dankzij 12 punten aan 100 % (4 op 4 tweepunters en 4 op 4 vrijworpen), 6 rebounds en 6 uitgelokte fouten. Geen double-double, maar toch weer indrukwekkend!