Filou Oostende maakt storend slippertje in Bergen

Keye Van Der Vuurst. © (Foto VDB)
Redactie KW

Met 80-78 gleed Filou Oostende op bezoek bij Union Bergen uit. De rood-gelen toonden onvoldoende energie, plukten te weinig rebounds en namen te vaak verkeerde beslissingen.

In de mons.arena leidde een klaarkijkende van der Vuurst zijn ploegmaats Bleijenbergh en Bratanovic via 0-4 naar een 4-11-voorsprong. De kustploeg dwong Bergen in dat initiële kwart ook tot zeven balverliezen. van de thuisploeg b stak Bergen meer energie in het spel. Braxton, Moore en Vrabac btachten Bergen zelfs 29-26 voorop. Van der Vuurst reageerde met een bom tot 33-34, Vrabac bracht Bergen 36-34 voorop.

In die eerste helft wonnen de Renards heel veel één-tegen-één-duels. Met 17 op 21 tweepunters, dus 81 %, maakten ze de Oostendse defensie belachelijk. Voeg daarbij nog verscheidene bonusvrijworpen. Zo scoorde Bergen een veertiger voor de rust. Een buzzerbom van Bleijenbergh leidde tot een zuinige 41-44-voorsprong voor Oostende halverwege de avond.

In het derde bedrijf begonnen Tyree en Bleijenbergh het best: 43-49. Maar opnieuw kwam Bergen terug: 56-55. Vanop de vrijworplijn legde Tyree het 60-60-evenwicht aan het halfuur vast.

Dank zij een bom van Mintogo kwam Bergen 65-62 voorop. Bergen bleef meer energie tonen dan een slap Oostende. Bovendien won Bergen dubbel zoveel rebounds (31-16) als Oostende. Nadat van der Vuurst (12 punten, 1 rebound, 5 assists) de 78-74-achterstand weggomde, legde Braxton (13 punten, 4 rebounds en 3 assists) aan de vrijworplijn de 80-78-eindstand vast.

Te vaak namen de Oostendenaars verkeerde beslissingen in Bergen. Zo leed de titelverdediger zijn tweede competitienederlaag: 80-78, een storend slippertje. Bergen zette een punt achter zijn serie van drie nederlagen op rij. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier