Filou Oostende maakt het Iberostar Tenerife heel lastig, maar verliest finaal

Dusan Djordjevic wijst altijd de goede richting aan bij Filou Oostende . © foto PR
Redactie KW

In de eerste match van de Round of Sixteen slaagde Filou Oostende er niet in te stunten bij titelfavoriet Iberostar Tenerife: 85-75. Nochtans brachten de Zeekapiteins de favorieten in verwarring.

Coach Gjergja voerde één wissel in de basis door tegenover de starting five van vorig weekend: Desiron, Schwartz, Mwema, Djordjevic en Sylla. Belgian Lion Mwema startte dus in plaats van Troisfontaines. Oostende telde slechts tien spelers in het Pabellon Santiago Martin van San Cristobal de la Laguna. Nieuwkomer Kupsas was nog in Oostende, Buysse bleef met hoofdpijn in zijn hotelbed.

De centers namen de eerste korven voor hun rekening: Shermadini opende, Desiron stelde gelijk: 2-2. Bommen van Schwartz en Sylla brachten Oostende in de vierde minuut 7-8 voorop. Een dunk van Desiron, zijn zesde punt, resulteerde in 11-12 na 5’02”. Djordjevic telde toen al drie assists. Na 13-14 pakten Huertas (2) en Salin (1) met drie bommen uit. Tenerife rukte zich tot 22-16 los. Met zijn derde bom knalde Huertas (13 punten aan 83 procent in het eerste quarter) 29-20-cijfers op het bord. Lopez, Suarez en co hadden er zin in: 38-22 na niet eens dertien minuten. Daarna herpakten de Oostendenaars zich.

Na de rust (48-37) knaagden Djordjevic, Sylla, Desiron, Schwartz en Mwema beetje per beetje aan de achterstand. De Oostendse organisatie stak knap in mekaar. Djordjvic driepunterde naar 52-46 en legde met een lay-up zelfs 56-52-cijfers op het bord. Weliswaar had Sylla vroeg in dat derde quarter zijn derde fout gehoord. Aan het halfuur bedroeg het verschil (64-58) zes puntjes. Dat waren er vijf minder dan halverwege de avond.

Buysschaert scoorde in het vierde quarter 64-60, maar iets later liet Caupain twee vrijworpen onbenut. McIntosh plaatste dan maar de aansluitingstreffer in de mand: zowaar 64-62 en nog 7’31” op de klok. Daarna miste Buysschaert de eerste van zijn twee vrijworpen: 66-63. Na een te streng als opzettelijke fout bestrafte tussenkomst van Buysschaert nam Tenerife heel snel een grote afstand: twee vrijworpen van Salin en een triple van White: 71-63 en nog 6’24” te gaan. Gjergja vroeg een time-out maar de beslissende kloof was gemaakt. Oostende verloor met 85-75. Desiron had de beste computerevaluatie met 16 punten en 4 rebounds. Dinsdag volgt in Oostende de tweede match van deze serie. Bij een Oostendse zege wacht er in de derde week van maart een derde wedstrijd op Tenerife. (PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier