Filou Oostende maakt het al in het openingskwart af

© (Foto VDB)
© (Foto VDB)
Redactie KW

In een lege Lotto Arena maar wel tijdens een rechtstreekse televisiewedstrijd op Sporza heeft Filou Oostende zich voor de halve finales van de beker van België geplaatst. De Gjergja-boys wonnen de terugmatch met 58-63.

Djordjevic, die in de heenmatch niet scoorde, opende meteen de score. Welsh (tweemaal 2) en Mwema (3) dikten netjes aan tot 0-9. Meteen hadden de rood-gelen de bonus van de heenwedstrijd verdubbeld. De terugmatch was 2’23” jong. Na een antwoord van Faye stuwden Gillet (3), Schwartz (2), Welsh (2) en Mwema (5) de score naar fantastische 2-21-cijfers. Oostende had toen 6 op 7 tweepunters benut en 3 op 4 bommen gevuurd. Coach Beghin riep zijn mannen al voor een tweede time-out naar de zijlijn. Met een vierpunter (bom en bonusvrijworp) overschreed Troisfontaines de grens van twintig eenheden: 7-29. Oostende had het al in het openingskwart afgemaakt.

Pijnlijk was die 7-31-score na 15 minuten: Antwerp Giants had toen niet eens een half puntje per minuut aangetekend. Dudzinski, Kesteloot en Van den Eynde milderden tot 16-33 maar een keurige korf van de nu wel efficiënte Sylla resulteerde in een sprekende 21-39-score halverwege de namiddag. Oostende verdiende die voorsprong omwille van zijn leuk basket waarin het de bal vlot liet bewegen van hand tot hand.

In het derde kwart bakte Oostende er niets van. Het duurde 9’25” vooraleer we een eerste Oostendse veldkorf noteerden. Op assist van Welsh tekende Mwema een lay-up aan: 36-48. Voordien hadden de Oostendenaars drie tweepunters en twee bommen gemist. Alleen de 7 op 10 vrijworpen (Gillet 2, Welsh 3, Mwema 1, Trpisfontaines 1) waren goed voor enige productie. Aan het halfuur (36-48) hoopte Antwerp Giants nog stiekem om een thuiszege te halen. Die hoop was ijdel, zelfs met vooral en later uitsluitend Oostendse invallers op het terrein. Gillet verhoogde driepunterend het verschil tot een twintiger (36-56). Faye legde de 58-63-eindstand vast. Antwerp Giants, bekerwinnaar in 2019 en 2020, was geëlimineerd.

Vrijdag 5 februari (thuis) en zondag 7 februari (uit) bekampt Filou Oostende in de halve finales om de beker van België Okapi Aalst.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.