Filou Oostende lijdt nederlaag met drie puntjes tegen Riga

Keye van der Vuurst speelde een sterke eerste helft. © PR

Dinsdagnamiddag verloor Filou Oostende in zijn tweede poulewedstrijd van de Viking Lotto Cup 2021 in het Litouwse Vilniusmet 68-71 tegen VEF Riga, kampioen van Letland.

Die Viking Lotto Cup heeft stevige affiches. Zo is VEF Riga de regerende kampioen van Letland die dit seizoen rechtstreeks gekwalificeerd is voor de Champions League. In dit duel tegen VEF Riga stelde coach Dario Gjergja opnieuw Levi Randolph op. De Amerikaan had de wedstrijden tegen Lille en Lietkabelis uit voorzorg niet gespeeld. Hij voelde toen enige pijn aan de rug. De basis-vijf bleef dezelfde: Buysse, Booth, Bratanovic, Djordjevic en Gillet.

Met vijf punten van Djordjevic en telkens vier punten van Booth, Bratanovic en Gillet nam Oostende na 12-11 al in het initiële kwart een 24-19-bonus. Een collectief sterk Filou Oostende duwde verder op het gaspedaal en verhoogde de score via 33-22 naar 41-27 na twintig minuten.

Halverwege de wedstrijd had van der Vuurst al vier assists uitgedeeld. Bijna elke opgestelde speler had aan de rust al punten aangetekend. Oostende beheerste ook de luchtduels van de eerste helft: 25 tegen 17.

In het derde kwart sputterde de Oostendse motor. De Letten realiseerden in amper vijf minuten een stevige remonte waardoor de score volledig keerde: van 41-27 naar 45-46. Aan het halfuur telden de Filou-spelers een mini-voorsprong van twee eenheden: 60-58. In een gesloten vierde kwart nam Riga de leiding bij 62-65 over. Op 3’37” tekende McCoy de 66-67-aansluitingstreffer aan. Maar de kampioenen van Letland gaven de winst via 66-70 niet meer uit handen: 68-71. Oostende had nog 15 seconden om met een bom een verlenging af te dwingen. Een speler van Riga stal echter de pass van Djordjevic naar Randolph.

Jantunen scoorde 10 punten en plukte 5 rebounds in 17’58”. McCoy was goed voor een stevige double-double met 11 punten en 12 rebounds in 18’48”.