Filou Oostende krijgt eerste kans op finaleticket

Oostende-coach Dario Gjergja is op zijn hoede voor Limburg United © (Foto Belga)
Redactie KW

Als Filou Oostende vanavond in de Hasseltse Alverberg opnieuw wint tegen Limburg United, is het de eerste finalist van de play-offs.

Zaterdagavond moet Limburg United thuis tegen Filou Oostende winnen om deze serie van de halve finales tot een derde duel uit te breiden. Oostende won thuis immers al met 84-73. “Wij konden niet weerstaan aan de druk die Oostende na de rust opvoerde. Ook twee vroege time-outs in het derde kwart hielpen niet”, reageerde coach Brian Lynch. “Onze uitvoering onder druk moeten we verbeteren. Als we thuis met dezelfde mentaliteit en vechtlust als in Oostende op het terrein staan, maken we een flinke kans.”

Coach Dario Gjergja erkent de sterkte van de Limburgers. “Ook al kan je één speler stoppen, zoals wij met Unruh donderdag deden, dan staat er iemand anders op. Ze duwden ons in een situatie waarin wij ons normale spel in de eerste helft niet konden spelen.”

Of TJ Williams (kuit) kan meespelen, is nog niet zeker. Bij een zege van Limburg volgt er maandagavond 3 juni een beslissend duel in Oostende.

(P.R.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier