Filou Oostende kondigt traject onder de naam “The Talent Factory” aan

Filou Oostende noemt zichzelf voortaan ook "The Talent Factory". © PR
Redactie KW

Landskampioen Filou Oostende, dat onlangs Chase Fieler, Vincent Kesteloot en Sam Rotsaert zag vertrekken, ontkent dat de club op haar lauweren zal rusten. “We gaan door, met de blik op de toekomst”, meldt Marie De Clerck.

“De toekomst ziet er anders uit dan het verleden. Al jaren besteden we veel tijd en middelen aan onze jeugdwerking. We doen dat met volle overtuiging en met resultaat. Ook nu staat weer een hele lichting jonge spelers klaar. Het zijn er nog meer dan anders. Precies daarom trekt Filou Oostende voor volgend seizoen resoluut de kaart van deze ‘young potentials’. We zetten voluit in op jonge talentvolle spelers met bijzonder potentieel voor de toekomst.”

De Clerck noemt dit een nieuwe koers. “Het volgende seizoen willen we weer topprestaties neerzetten, maar tegelijk start een traject dat Filou Oostende ook de komende jaren als sterk basketmerk op de kaart zal blijven zetten. De naam van onze ploeg verandert natuurlijk niet. We zijn en blijven Filou Oostende. Als ondertitel voegen we daaraan voortaan toe: The Talent Factory. Dat is geheel in lijn met onze visie.”

“Het is duidelijk dat een jeugdige selectie niet de gemakkelijkste weg naar succes wordt”, beseft Marie De Clerck. “Met veel jong talent spelen, brengt gegarandeerd fantastische momenten. Maar zo’n jonge ploeg zal ook weleens onderuit gaan. Dat betekent geenszins dat we onze ambities terugschroeven. Er komt wel een ambitie bij: onze ‘young potentials’ elk jaar opnieuw zien doorbreken”, besluit De Clerck.

Via sociale media, waar het de voorbije weken iets te stil was, belooft Filou Oostende regelmatig een tip van de sluier van de nieuwe ploeg op te lichten.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.