Filou Oostende klaart thuis een nieuwe Europese klus met spectaculaire score: 105-103

Braian Angola bekroonde zijn schitterende prestatie met de beslissende korf. © P.R.

Na een heel spannende wedstrijd won Filou Oostende in de Champions League met 105-103 tegen het Poolse Torun. Oostende telt halverwege de poulefase drie zeges uit zeven speeldagen: drie thuiszeges, vier nederlagen buitenshuis.

Met een lay-up na een eigen drive opende kapitein Djordjevic de score. Thompson, de dunkende Mwema en Angola met een and one plaatsen 9-4-cijfers op het bord. Heel snel herpakten de Polen zich. Hornsby bracht hen nog voor de vijfde minuut op 11-13. De score klom zelfs naar 11-20 maar na een bom van Buysse beëindigde Oostende het openingskwart bij 19-24. Na Djordjevic’ zesde punt, goed voor een 23-28-tussenstand, duwden de Polen opnieuw op het gaspedaal: 27-38. Oostende werkte onder de korven slecht af en moest bijna de hele eerste helft achtervolgen. Toch bedroeg het verschil halverwege de avond na een korf van Angola slechts vijf puntjes: 35-40. De Oostendenaars hadden toen amper 37,5 % van hun veldkorven afgewerkt. De zes assists zijn ook te weinig.

Als het ware gestoken door een wesp opende Oostende het derde kwart. Natuurlijk wees eerst Djordjevic de weg. De kapitein tekende de eerste korf van het derde kwart aan. Angola en een dunkende Sylla volgden zijn voorbeeld: 41-40 na 58 seconden! Angola en Thompson brachten Oostende na 22’40” zelfs 45-41 voorop. De Polen riepen snel het Oostendse feestje een halt toe: 45-45 en helaas 50-57 bij het twintigste punt van Wright. De kloof nam tot 52-63 toe. Aan het halfuur leidden de Polen met acht eenheden: 57-65.

Met nog anderhalve minuut op de klok bombardeerde vander Vuurst een vijfpunten-voorsprong (82-77) op het bord. Maar de thuisploeg kon dat niet vasthouden. Toch kreeg Oostende nog de laatste aanval. Maar bij 84-84 dwong Torun na een aanvallende fout van Djordjevic een verlenging af. Daarin scoorden Djordjevic en Thompson elk vier punten. Bij 92-92 leidde balverlies van Angola tot een tweede verlenging. Daarin hoorden Thompson (96-94) en Djordjevic (97-101) hun vijfde fout. Met nog 1’29” op de klok keek Oostende tegen een 97-103-achterstand aan. Buysse en Angola brachten de West-Vlamingen eerst op gelijke hoogte: 103-103. In de allerlaatste seconde bezorgde topschutter Angola (33 punten aan 65 %) met een dunk na een steal Oostende de overwinning. Met 16 punten en 17 rebounds boekte Thompson opnieuw een dikke double-double. Djordjevic deelde zeven assists uit.