Filou Oostende kiest met 6D Sports Nutrition voor gezonde sportvoeding

Jean-Marc Mwema, één van de Belgische toppers bij Filou Oostende. © Philippe Dekoker
Redactie KW

Filou Oostende heeft dit seizoen een overeenkomst met 6D Sports Nutrition voor gezonde sportvoeding.

“6D Sports Nutrition is een sportvoedingsmerk dat ontstond uit een samenwerking tussen Bakala Academy, het gerenommeerde ‘Sports and Performance Center’ aan de KU Leuven, en Medix Laboratoires, een Belgische producent van voedingssupplementen”, zegt Marie De Clerck, algemeen directeur van Filou Oostende.

“Samen ontwikkelden zij een reeks producten die volledig gericht zijn op het verbeteren van sportieve prestaties. Ook binnen de basketbalwereld zijn voeding en de juiste supplementen een steeds belangrijker thema. 6D Sports Nutrition komt met het antwoord, gebaseerd op ‘6 dimensies’: een wetenschappelijk bewezen effect, een dopingvrije samenstelling, getest door atleten, innovatief onderzoek, pure ingrediënten en een geavanceerde productie.”

Kritisch in de keuzes

“6D Sports Nutrition is op de eerste plaats een toegevoegde waarde aan de cultuur die we als club trachten te bevorderen op een dagdagelijkse basis“, vult Thomas Huyghe, conditional coach van Filou Ootende, aan. “De gezondheid en talentontwikkeling van onze spelers, zowel youngsters als professionals, staan bij ons centraal. Bovendien maken details op hoog niveau vaak een verschil. We zijn daarom dan ook kritisch in de keuzes die we maken omtrent herstelbevorderende middelen die we hen aanbieden. 6D Sports Nutrition past volledig in het kader van onze doelstellingen, en we zijn dan ook verheugd om met hen samen te werken.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier